Exstu – Red Stars : 3 – 3 (doelpunten: Gile 2 en Rupert ; was: Pascal)

De technische staf toverde konijn Gile uit z’n hoed, en dat hebben ze bij de Red Stars geweten : na 4′ stak Filip vanop links door op Gile, die z’n tegenspeler afschudde en overhoeks de 1 – 0 maakte. Leuke opener voor Exstu. Kort daarop stelde Rupert de Red Stars-keeper opnieuw op de proef, en die kon pas in 2 tijden redding brengen. Luttele minuten later was het Wiert die Gile middendoor stuurde, en opnieuw was die iedereen te snel af : 2 – 0 in de korte hoek. Rond de 10e min was het Gin Tommy time : eerst een bal op de slof, maar gered door de keeper, en vervolgens een kopbal nipt achter het doel. Zowat op het kwartier ging Gile er nog eens vandoor, de keeper kon echter redden, en in de rebound kon Rupert net niet afwerken. Ook voor Wiert was het net niet toen hij op voorzet van Thiemo via de vingertippen van de Red Stars-keeper op de lat kopte. Tijd voor Red Stars om het tempo op te voeren : een vrije trap werd over de verdediging gelegd en handig binnengetikt : 2 – 1. Bij een volgende fase moest Chris tot buiten z’n 16 redding brengen. Toen hij een schot uit de 2e lijn echter niet kon klemmen, werd de rebound ongenadig binnengetikt en stond het 2 – 2. De Red Stars voerden de druk verder op en lukten nog voor de rust de 2 – 3, toen een voorzet aan de 2e paal werd binnengetikt. Na de kampwissel was Exstu het eerst gevaarlijk : Wiert kopte een corner van Filip via de grond net voor de kruising langs. Bij een volgende vrije trap voor Exstu werd Wiert aangespeeld in de 16. Z’n tegenspeler maaide bal en man weg. “Strafschop”, oordeelde uw verslaggever (die scheids Bart verving), niet naar de zin van de Red Stars, maar Rupert trapte de 11-meter links binnen : 3 – 3. Exstu probeerde meteen door te gaan met een kopbal van Wiert op voorzet van Didier, en een tegenstoot van Rupert, maar de Red Stars-keeper stond pal. Thiemo loodste Wiert nog eens door de buitenspelval, ook zonder resultaat. Tijd voor de Red Stars om over te nemen (net als in de eerste helft, overigens) : Chris moest (opnieuw) goed uitkomen, en een aanvaller naar buiten dringen – de bal ging voorlangs. Bij een volgende aanval van de Stars moest Guy (een 2e keer) een tegenspeler onorthodox afremmen, en werd daarom met geel naar de kant gestuurd. Red Stars haalde nu alles uit de kast, dwong Chris nog tot 2 puike reddingen, maar kon z’n numerieke overwicht niet verzilveren. 3 – 3 dus, wat door beide partijen als billijk werd ervaren.

Exstu speelde met : Chris – Pascal, Guy, Roeland en Tommy – Wouter (25′ Didier), Filip, Rupert en Thiemo – Gile en Wiert