Exstu – Old Stars Kouter 5 – 1 (doelpunten: Thiemo, Koen DB, Rupert 2 en Dries; was: Wouter)

De wedstrijd tegen de Old Stars bleef aanvankelijk wat gesloten, veel doelgevaar noteerden we niet, tot Didier (sterk op de rechtsachter) de tegenstander hoog op eigen helft ging opjagen en tot balverlies dwong. Thiemo kon onderscheppen en keurig de 1 – 0 rond de doelman schuiven. Exstu voerde het tempo op, de ballen vlogen over de afsluiting, en terwijl uw verslaggever in de bosjes zat te neuzen, schoof Koen DB naar het schijnt de 2 – 0 onder de Old Stars-keeper door. Uw verslaggever miste ook de 3 – 0 van Rupert die volgens T3 “de bal recupereerde, 2 à 3 man uitspeelde en heel beheerst over de doelman stifte”. Toppie, en dan had Exstu tussenin nog kansen laten liggen via Lode, diezelfde Rupert, en nog anderen. Uw verslaggever zag wel met eigen ogen hoe Koen diep werd gestuurd en hoe de OSK-keeper uitkwam en de bal ontzette tot in de voeten van Rupert, die in 1 tijd, van niet ver over de middellijn, de bal per kerende post met een fraaie lob in doel mikte : 4 -0, nog voor de rust. Na de rust werd Wiert alleen op doel afgestuurd, maar onsportief teruggetrokken door een tegenstander. Geel, en 5 min. naar de kant. Exstu kon dit voordeel echter niet verzilveren, en ook later kregen o.a. Lode en Filip de bal niet meer in doel. Tot Rupert een bal tegen de paal mikte en de goed gevolgde Dries de rebound in doel kon schuiven : 5 – 0. Exstu had het nu bij wijze van spreken te makkelijk, en iedereen probeerde nog een graantje (= doelpuntje) mee te pikken, wat echter niet bevordelijk was voor het samenspel, zodat er geen 6e treffer meer kwam. Integendeel, de OSK werden gevaarlijk op de counter, maar een eerredder zat er aanvankelijk niet in, ook niet toen Guy een inworp teruggooide tot bij broere, en Chris de bal klaarlegde voor … de bezoekende spits, die de bal nog naast de open doelmond wist te mikken. In de slotfase kon de OSK dan toch op eigen kracht een tegentreffer scoren met een intikker aan de 2e paal. 5 – 1 dus, en na de douche (of wat daarvoor moest doorgaan), werden we door Chris zomaar getrakteerd op lekkere cakes ! Merci daarvoor.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Guy, Dries en Tommy – Lode, Filip, Rupert en Wouter – Koen en Thiemo
2e H met : Chris – Didier, Guy, Alex en Dries – Lode, Filip, Rupert en Wouter – Koen en Wiert