Exstu – Ekkergem 3 – 4 (3 goals Lode; was: Lode) verslag : Stijn (waarvoor dank)

Exstu begon veelbelovend tegen Ekkergem: veel balbezit, overwicht op het middenveld, hoge pressing. Kortom, perfect zoals de technische staf het in gedachten had. De 1-0 was een prachtig uitgespeelde aanval: Rupert speelt Wout aan, die alleen voor de keeper opduikt en geheel niet-egoïstisch de bal aflegt op Lode die zijn makkelijkste goal uit zijn carriere maakt. De 1-1 kwam dan ook uit de lucht vallen. De Ekkergem-keeper uit het doelgebied weert de bal met borst en/of hand (zo duidelijk was het niet, zelfs niet voor de persjongens), enkele Exstu-spelers roepen ‘hands’; scheids Hans, die overigens goed floot, dacht dat ze gewoon ‘Hans’ riepen, liet doorspelen en Ekkergem maakte op de fast-break 1-1 door hun spits door de buitenspelval te laten glippen (en de pers kan het bevestigen: geen buitenspel). De 2-1 viel na druk zetten op de tegenstander op het middenveld: Lode alleen voor de goal en die scoorde met een mooie lob. Exstu leek er makkelijk over te gaan, doch de 2de kans voor Ekkergem (na slecht wegwerken van Exstu) was meteen ook de 2-2.

En toen kantelde de match: Exstu kon zijn wil niet meer opleggen, Ekkergem kwam steeds beter in de match en net voor de rust diende Motty Tommy een bal van de lijn te keren. Tot overmaat van ramp moest Filip (nu officieel veteraan, want vandaag 36 geworden) ons verlaten bij de rust.

Toch kon Lode enig mooi de 3-2 scoren: diep gestoken in het hoekje door Thiemo, ontfutselde hij de bal van 2 verdedigers en lobde hij alweer met succes. Vanaf dan was het echter alle hens aan dek bij Exstu: Lode keerde een bal voor de lijn (niet alleen goals maken, ook nog tegenhouden dus), een bal op de kruising, … , dit terwijl een muggenkolonie het op onze technische staf gemunt had. De 3-3 was dan ook exemplarisch in de categorie ‘3 keer voor ne frank’: eerst op de paal, dan op Chris en uiteindelijk toch binnen.

Exstu kwam er sporadisch nog door, maar kreeg toch nog enkele kansen via Thiemo en Dries (na een mooie slalom van Rupert ), en liet zo de 4-3 liggen, waarna de 3-4 volgde. De redenen voor het verlies waren duidelijk: Ekkergem had enkele goede jongeren in de rangen en kon ook doorlopend vervangen.

Exstu speelde met :
Chris – Tommy, Alex, Didier en Dries – Wout, Filip (35′ David Ekkergem), Rupert en Jan – Thiemo en Lode