Old Stars Kouter – Exstu : 2 – 0 (was: Geert V)

Filip en Koen haakten gisteren nog af, dus hield Exstu nog net 11 man over + uw verslaggever. Een aantal spelers bleken al tijdens de lange opwarming (match begon maar om 20u30) wat pijntjes te hebben, dat beloofde niet veel goeds. De eerste helft kabbelde op en af, op een hard zanderig terrein, wat de kwaliteit v/h veldspel niet bevorderde. Wiert had een eerste kansje, kersverse vader Thiemo kreeg z’n hoofd net niet tegen een voorzet, Rupert probeerde het eens vanop afstand, Thiemo stifte een vrije trap over en we waren al in de slotfase v/d eerste helft toen nonkel Geert dé kans kreeg op de openingstreffer – na mistasten v/d lokale voorstopper – maar hij was te verrast om te besluiten. “Wie eerst scoort, wint” was het motto, en het waren de Old Stars die daar na de rust meteen voor zorgden : een centrale doorbraak en balletje over Chris gestift. Exstu kon daar weinig tegenover zetten behalve pogingen uit de 2e lijn van Rupert, Wiert en Tommy. Achterin moest Pascal tot 2x toe de meubelen redden, wat hem de “man v/d match” titel opleverde. Thiemo ramde dan een vrije trap door de muur, maar niemand van Exstu raakte tot bij de rebound. Aan de overkant kregen ook de Old Stars een vrije trap, en die werd keurig rond de muur gekruld : 2 – 0. Pascal breidde z’n huisraad verder uit door nog wat meubelen te redden, en toen Exstu een penalty kreeg na handspel, trachtte Thiemo z’n vaderschap wat luister bij te zetten. De keeper pakte helaas z’n schot. Het bleef dan ook bij een 2 – 0 nederlaag, en een pint op de Lou in de kleedkamer.

Exstu speelde met : Chris – Pascal, Guy, Alex (55′ Hans) en Tommy – Didier, Geert V, Rupert en Wouter – Thiemo en Wiert