Exstu – Lekkerbek : 2 – 0 (doelpunten: Lennart en Gile; was: Guy)

Na een frustrerende wedstrijd kregen we Lekkerbek alsnog eronder : 2 – 0. Gaan we volgende week voor een 7e opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag ? Afspraak vrijdag a.s. om 20u tegen de Red Stars.

De wedstrijd opende lekker op-en-af, met de eerste grote kans voor Lekkerbek, maar hun mannetje joeg centraal voor doel de bal over de lat. Exstu kwam er niet steeds goed uit en kon evenmin profiteren van een man-meer-situatie toen een Lekkere Bek 5′ naar de kant moest omdat hij Giles truitje een maatje groter had gemaakt. In de slotfase voor de rust probeerde Exstu tot 4x toe in dezelfde fase de score te openen, maar het ei werd niet gelegd. Na de rust was Exstu 2x gevaarlijk op vrije trappen voor doel van Kris, maar zonder resultaat. Lekkerbek schoot toen eens gevaarlijk voorlangs, waarna het weer aan Lennart was om voor gevaar te zorgen. Dé kans was echter voor Wiert, maar alleen voor de keeper besloot hij aan de verkeerde kant van de paal. Al dit net-niet-gevoetbal en sommige eerder rudimentaire interventies van Lekkerbek-spelers zorgden voor de nodige irritaties over-en-weer, en scheids Bart had z’n handen vol met het in het gareel houden van beide ploegen. De onfortuinlijke Tommy sukkelde toen opnieuw naar de kant met een blessure, en net toen uw verslaggever zuchtte : “dit wordt niks”, werkte Lennart zich los op links en ramde de bal met keeper en al in de korte hoek : 1 – 0. De wedstrijd brak nu wat meer open, Gile kopte nog eens voorlangs, maar besloot wat later toch met succes een aanval via Wiert over rechts : 2 – 0. In de slotfase leek Lekkerbek nog dichterbij te kunnen komen, maar onze defence hield net als vorige week de “0”. Na afloop dronken we er nog één op Giles verjaardag, en ons feestvarken kreeg warempel 3 beezen van Vanessa. Wie verjaart er volgende week ?

Exstu speelde met : Chris – Gunnar (’35 Guy), Alex, Kris en Lennart (’35 Tommy) – Stijn, Lieven, Geert Vdh en Dries (’35 Lennart) – Gile en Wiert