Maandelijks archief

Red Stars – Exstu : 26/05/2023

Gepost door op 26 May 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Red Stars – Exstu : 4 – 4 (Doelpunten : Lukas 2, Wiert, Thiemo)

Vanavond was dus de gevreesde avond :de ALLERLAATSTE wedstrijd van Exstu. Zoals onze leuze het zegt, we geven nooit op, wel, vanavond is het gedaan. We konden terug niet rekenen op de youngsters (schoolverplichtingen) maar voor deze speciale wedstrijd kwamen toch 17 spelers aan de aftrap. We mochten rekenen op enkele ex-Exstu spelers die de laatste keer het Exstu-truitje kwamen aantrekken. Dries, Rupert, Bart H., Didier en Thiemo speelden mee, Stijn De Leeuw en Steven De Coene (beiden gekwetst) stonden aan de zijlijn. Bart bracht ook zijn zoon Daan mee die de hele wedstrijd (goed) meespeelde. Wouter en Lode waren ook van de partij. Dus nog eens een ouwe getrouwe Exstu-ploeg op het veld. Er waren ook gelegenheidssupporters langs de lijn waaronder de ex-Exstu-spelers Van Damme Gino (vader van Matisse) en Raymond Van Maele, enkele spelersvrouwen en de halve familie Hendricx. Aanwezig ook Rita De Waele en dochter Ingrid. Onze voorzitter Alex kon niet mankeren en was daarvoor speciaal 1 dag vroeger vanuit Frankrijk teruggekeerd (na moeilijke onderhandelingen met vrouwlief). En natuurlijk, last but certainly not least, onze T1, Kris Demaertelaere, bijgestaan door dochter Evelien (o.a. voor de foto’s) met vriend.

Vóór de wedstrijd werden eerst wat groepsfoto’s genomen en kregen we applaus en felicitaties van de Red Stars. Kris had speciaal een nieuwe wedstrijdbal meegebracht en mocht de aftrap geven van de wedstrijd. Mooi moment voor Kris op het terrein.

De wedstrijd zelf kon net niet met een overwinning afgesloten worden. Weliswaar kwam een sterk Exstu in de eerste helft 0 – 3 voor na doelpunten van Lukas (inlegger en knap, hard schot) en Wiert (schot vanuit scherpe hoek) tegen een toch tamelijk zwakke RS. Dries en Daan kweten zich uitstekend van hun taken in de verdediging. Chris moest een aantal keer goed tussenkomen maar mocht van geluk spreken niet te zijn uitgesloten na een redding met de hand buiten de grote rechthoek. De scheids bleek mild. De vrije trap belandde in de muur en bracht dus niks op.

Na rust een totaal ander beeld bij de RS. Een gedreven ploeg met heel veel aanvalsdrang die het Exstu knap lastig maakte. Exstu had een paar vervangingen doorgevoerd (Rupert, Didier en Bart kwamen in de ploeg). Een mooi vader-zoon moment met Bart en Daan.

Bart diende echter al snel het veld te verlaten na een lichte kwetsuur. De RS slaagden erin om in 10 minuten tot 3-3 terug te komen. Op een strakke en harde voorzet kopte Daan notabene in eigen doel. De andere 2 doelpunten werden te gemakkelijk weggegeven. Eerst na balverlies op het middenveld waarbij de RS-spits binnen de grote rechthoek Chris het nakijken gaf en nadien na hoekschop waar een totaal vrijstaande RS aan de 2e paal zomaar kon intikken. En op de koop toe incasseerde Exstu nog een 4e doelpunt. In een mum van tijd van 0 – 3 naar 4 – 3.

Dit kon Exstu toch niet laten gebeuren om het verhaal af te sluiten met verlies. Gelukkig kwam de tegentreffer er nadat een RS in de grote rechthoek de bal met de hand beroerde. De scheids floot voor strafschop en Thiemo liet deze kans niet onbenut : 4 – 4.

Billijk eindresultaat en het affluiten van de wedstrijd betekende onherroepelijk het einde van de voetbalploeg Exstudiantes.

Exstu besloot om na de wedstrijd nog een spelletje “Pinanti is pinanti” te spelen. In volgorde van leeftijd (oud naar jong) konden alle aanwezige (ex-)Exstu-ers een strafschop nemen. Doelman Chris kon er enkele pakken maar de meesten werden mooi binnen getrapt. Chris mocht er zelf ook één nemen maar kon niet scoren omdat iedereen het nodig achtte zelf voor doelman te spelen waarbij dus iedereen in doel ging staan (of liggen).

Na de wedstrijd werd nog duchtig nagepraat over het Exstu-bestaan in de kantine van de rugbyploeg. Voor iedereen werd pizza en taart voorzien. Alex gaf een mooi (en vooral korte) speech met natuurlijk de nodige bedankingen aan ieders adres en voorafgegaan door 1 minuut stilte voor het overlijden van Hans Roelants, net 1 jaar geleden. We kregen ook nog Jan Elsmoortel als ex-Exstu-er op bezoek die alle moeite nam om er ook bij te zijn.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Stijn VG, Daan, Tommy, Bart – Yannick, Wiert, Sofiane, Lukas, Wouter, Didier, Rupert, Lode – Thiemo, Koen DB
De “pinanti-nemers” : Stijn DL, Alex M., Gino VD

KWB Kalken – Exstu : 19/05/2023

Gepost door op 19 May 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Wedstrijd afgelast wegens te weinig spelers bij Exstu.

Exstu -De Grote Avond : 12/05/2023

Gepost door op 12 May 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Exstu -De Grote Avond : 3 – 6 (Doelpunten : Isha 2, Dario Was : Koen)

Voor de derde maal dit seizoen speelden we vanavond tegen De Grote Avond (ter vervanging). De twee vorige wedstrijden werden telkens verloren met 1-2 en 6-4 !. Tijd dus voor revanche. Echter, vanavond dienden we aan te treden zonder onze youngsters. Zij hadden verplichtingen met de school. Het was trouwens hun laatste wedstrijd dat ze met ons meespeelden aangezien de laatste wedstrijd zij er ook niet kunnen bijzijn. Bij deze alvast een hartelijk dank van Exstu aan Dario, Sin, Isha, Miel, Noë en Imano om ons gans het seizoen uit de nood te hebben geholpen.
Wat de wedstrijd betreft kunnen we kort zijn. Er werd opnieuw flink verloren. De DGA waren over het algemeen veel sterker en efficiënter voor doel en Exstu liep toch meer achter de feiten aan. Sommige tegendoelpunten waren te vermijden maar op het middenveld verloren we vooral de wedstrijd. Niettemin was het een aangename en faire wedstrijd.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Sofiane, Stijn, Sin – Bart L., Koen, Wiert, Yannick, Miel – Isha, Dario, Imano

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 05/05/2023

Gepost door op 05 May 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 4 – 4 (Doelpunten : Dario, Lukas, Sofiane, Miel Was : Yannick)

Nipt met 11 spelers deze avond. Tommy van de partij als T1.

Exstu trachtte van in het begin het initiatief naar zich toe te trekken maar het waren toch de Safarkes die het eerste doelgevaar creëerden. Net buiten de grote rechthoek mocht er vrij aangelegd worden maar het afstandsschot zoefde net over. Als tegenreactie vuurde Sofiane op zijn beurt een schot richting doel maar daar was de keeper paraat. Luttele minuten later mistastte Guy zich in de verdediging waardoor een Safarke in de grote rechthoek schuin rechts vrij kon schieten. Chris pareerde knap in de korte hoek. Dan weer was het aan Exstu om de volgende kansen te benutten. Eerst lukte Lukas na wat dribbelwerk een schot op doel maar de bal ging net voorlangs. Nadien was het aan Yannick om vanop 30m naar doel te knallen maar hier stond de keeper terug op de juiste plaats. Maar dit was geen uitstel van wat er zat aan te komen. Lukas kon nog eens op wandel en schoof de bal onder de doelman door : 1- 0. En toen ging het licht wat uit bij Exstu want daarna konden de Safarkes meerdere kansen creëren waarvan er 2 raak waren. Op enkele minuten op achterstand : 1 – 2. Isha probeerde nog 2 maal met een afstandsschot maar het mocht niet baten.
De tweede helft was nog geen 2 minuten oud en het stond al 1 – 3. Exstu dus niet wakker na rust. En het werd nog erger want ook al ging Exstu snel op zoek naar de aansluitingstreffer het waren opnieuw de Safarkes die konden scoren : 1 – 4 ! Exstu aangeslagen en uit het spelbeeld opmakend, niet zeker of er ooit nog zou gescoord worden. Exstu bleef ploeteren maar het waren meer halve kansen en net niet. Tot 10 minuten voor tijd, in een scrimmage voor doel, Dario zich wist vrij te kappen en laag naast de paal in doel besloot : 2 – 4. Mooi en verdiend maar te laat of niet ? Wel, 4 minuten later kwam Sofiane in het bezit van de bal en zag zijn kans schoon net buiten de grote rechthoek. De keeper had geen verhaal tegen het schot en het stond ineens 3 – 4. Nog 3 minuten te gaan en Exstu gaf nog eens alles op alles om toch maar die gelijkmaker uit de brand te slepen. De Safarkes voelden de bui al hangen maar deden er alles aan om Exstu het scoren te beletten. Tot Miel op het middenveld op wandel ging en geen enkel Safarke een poging deed hem de bal af te snoepen. Miel kon nog verder de bal opdrijven maar verkoos een afstandsschot vanop 30m. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde toch want de bal verdween loepzuiver in de linker winkelhaak. Keeper geen verhaal en toch nog de 4 – 4. Wat een schot en dito ontlading. Na de aftrap werd onmiddellijk afgefloten. Exstu, we geven nooit op.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Stijn, Sofiane, Sin, Imano – Lukas, Miel, Yannick – Isha, Dario