Gepost door op 31 Mar 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Wedstrijd afgelast wegens te weinig spelers bij de tegenpartij.

Exstu – NG City : 17/03/2023

Gepost door op 17 Mar 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Exstu – NG City : 1 – 4 (Doelpunt : Isha)

Deze avond zou normaal tegen Vitalicio gespeeld worden maar deze ploeg is enkele weken terug opgehouden te bestaan. NG City, nota bene onze tegenstander binnen 14 dagen, was bereid om ons partij te geven.
Zelf stond Exstu slechts met 10 spelers waaronder onze 4 youngsters !

De eerste helft hield Exstu goed stand en voetbalde het heel goed mee. Het duurde toch tot diep in de eerste helft tot de NGC tot scoren kwam. Een doorsteekpas richting spits die de bal in de 16 keurig over de uitkomende Chris stiftte : 0 – 1. Dit was ook de ruststand.
Na rust was het misschien duidelijk dat de snelle en vaardige turken in de meerderheid waren maar dat bleek op sommige momenten niet altijd de juiste indruk. Exstu was voor een korte periode de betere voetballende ploeg en zette NGC regelmatig onder druk met goede kansen, maar net niet goed genoeg om te scoren. Achteraan bij de NGC liepen 2 stevige bonken rond waartegen onze youngsters regelmatig aanliepen. Het was dan ook geen verrassing dat de NGC verder uitliep tot 0 – 3 met 2 afstandsschoten net buiten de 16. Zij het onverwacht maar toch verhoopt kon Exstu tegenscoren. Isha werd mooi door de verdediging geloodst en met zijn snelheid kon hij alleen voor de doelman komen en koel afwerken : 1 – 3. Onze welverdiende treffer voor een goed en moedig Exstu. Het was dan toch aan de NGC om finaal nog een 4e tegendoelpunt te maken : 1 – 4.
Exstu speelde met : Chris – Wouter, Stijn, Miel, – Wiert, Sofiane, – Dario, Isha

KWB Wondelgem – Exstu : 03/03/2023

Gepost door op 03 Mar 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

KWB Wondelgem – Exstu : 4 – 5 (Doelpunten : Sofiane 2, Lukas, Filip, Pieter Was : Stijn)

Voetballen op het mooie plein met tribune in Wondelgem (nabij Neptunus) en 2 ploegen die met 13 man aan de aftrap kwamen.
Bij Exstu zagen we een verloren gewaande zoon terugkomen, Roeland, en ook een echte verloren zoon kwam even terug, nl. Filip Van Daele. Deze avond had hij geen beestjes te geselen en hij bleek al snel niks van zijn kunnen te hebben verloren. De scheids lichtte beide ploegen in dat er 2 maal 40 minuten zou worden gevoetbald. Met onze 5 youngsters vanavond (deze keer was een zeker Wout meegekomen) geen probleem. Fysiek en uithouding zat.

Exstu mocht de eerste helft starten en zocht onmiddellijk de aanval. Dario had al direct een kans maar zijn schot ging naast doel. Enkele minuten later mocht Lukas hetzelfde doen maar zijn schot ging over doel. Nadien, in de 7e minuut pas, kon Isha alleen doorgaan maar net op het moment van afdrukken tikte hij de bal te ver van de voet en kans verloren. In de 12e minuut kreeg Isha opnieuw een kans maar hier pakte de doelman goed. Dan de volgende kans voor Dario na een voorzet van Filip maar opnieuw naast gekopt. Een kwartier ver en serieus overwicht van Exstu tegen een nochtans sterk Wondelgem (zoals we ze kennen). Volgende kans was voor Lukas na voorzet van Dario maar de doelman zat er weer goed tussen. En ja, zoals we weten in het voetbal, als je de kansen niet benut krijg je het deksel op de neus. De KWB-spits murwde zich net voor de grote rechthoek tussen 2 Exstu-verdedigers. Hierbij sprong de bal iets op waarna de spits niet twijfelde en een volley naar Chris afvuurde. Het harde schot verdween op halve hoogte net naast de paal, Chris zonder reactie : 1 – 0. Tegen de gang van het spel in maar Exstu bleef niet bij de pakken zitten. Het dreef het tempo wat op op zoek naar dat verdiende doelpunt. Filip was er heel dicht bij maar besloot vanop 5 meter tegen de paal. In de 20e minuut werd Filip in de grote rechthoek van de sokken gelopen en de ref blies strafschop. Een koud kunstje voor Sofiane : 1 – 1. Dan was het opnieuw aan de KWB om een kans af te dwingen na een gemiste interceptie in de Exstu-verdediging. Gelukkig stond het vizier van de KWB-er niet goed afgesteld. Op naar Lukas die het nog eens van ver probeerde maar het was een gekraakt schot zonder gevaar. In de 28e minuut ging Dario op links door, dribbelde een KWB-er uit en verzond een schitterende voorzet richting 2e paal waar Filip van dichtbij binnen kopte : 1 – 2 en Exstu verdiend op voorsprong voor de aanhoudende sturm und drang. Mooie uitslag om de rust in te gaan maar dat was zonder een KWB-er gerekend die op rechts kon doordringen in de grote rechthoek en lateraal kon voorzetten. Sofiane en Sin verkeken zich beiden op de voorzet en Chris werd van dichtbij verslagen : 2 – 2 en rust. Wat een domper !

Dan maar proberen zo snel mogelijk tegen te scoren vroeg in de tweede helft was de boodschap. En dat gebeurde ook in de 45e minuut. De KWB zette niet al te bijster de buitenspelval open waardoor Isha de bal kon doorkoppen naar Pieter die alleen op doel kon afgaan en knap afwerkte : 2 – 3. De vreugde bij Exstu was weer van korte duur aangezien 5 minuten later de bordjes al weer gelijk hingen. Niet te kordaat verdedigd voor de rechthoek en met een afstandsschot in de verste hoek werd Chris opnieuw geklopt : 3 – 3. Kort daarna kwam de KWB verrassend genoeg op voorsprong toen Exstu weer niet bij de pinken was : 4 – 3. Toch enige frustratie en wat gevloek bij Exstu. Gelukkig konden we op een goede Filip rekenen die op wandel ging in de grote rechthoek en vakkundig met 2 handen in de rug tegen de grond werd geduwd. Veel protest bij de KWB maar een terechte strafschop. Sofiane twijfelde niet en bezorgde Exstu de gelijkmaker : 4 – 4. Beide ploegen dachten de wedstrijd te eindigen met voor beiden een verdiend punt maar het was Exstu dat heel geniepig de overwinning wegkaapte. Een voorzet werd door Koen voor doel gekopt waar Lukas de doelman tegenvoets nam met een mooie geplaatste kopbal : 4 – 5. Met toen nog 2 minuten op de klok kon Lukas er zelfs nog eentje bij scoren ware het niet dat hij opzettelijk achteraan werd getackled. Lukas diende met een gezwollen wreef het veld te verlaten. De vrije trap bracht niks op en de ref floot onmiddellijk af.

Na de wedstrijd werden we in de kantine door de KWB getrakteerd op lekkere “croque monsieurs”. Dank hiervoor.

Exstu speelde met : Chris – Sofiane, Stijn, Sin, Miel, Roeland – Filip, Lukas, Wout, Pieter – Dario, Isha, Koen