Gildeshotters – Exstu : 17/02/2023

Gepost door op 17 Feb 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Gildeshotters – Exstu : 2 – 1 (Doelpunt : Lukas Was : Dario)

Exact 11 Exstu-spelers deze avond om de Gildeshotters partij te geven die gisteren nog maar met 8 bleken te zijn maar plots met 13 aanwezig waren.

Exstu mocht aftrappen en nam onmiddellijk de GS bij de keel. Voortdurend werd aangevallen zonder echt reële doelkansen te creëren. Het was pas na 10 minuten dat de eerste kansen kwamen maar heel eigenaardig werden die door gepruts de nek omgewrongen. Ofwel was een afstandsschot te zwak of slecht gericht, ofwel werd na goed samenspel en het voorbrengen de bal simpelweg aan de verkeerde kant van de paal geplaatst. De eerste helft kan samengevat worden met het feit dat we waarschijnlijk 4 handen nodig hadden om de doelkansen te tellen maar dat het wel nog 0 – 0 was.

Dan maar de tweede helft starten met het geloof dat het doelpunt wel snel zou vallen. En dat deed het ook, echter aan de verkeerde kant. Bij de GS liep een bonkige en snelle spits rond die een foutje in het middenveld afstrafte en alleen op Chris afging om de bal netjes naast de paal te steken : 1 – 0. Toch een beetje tegen de gang van het spel in. Exstu dan maar op zoek naar 2 doelpunten. Het was echter de GS die luttele minuten na de eerste goal al de tweede tegen de netten kon prikken. Opnieuw dolde die spits met onze verdediging om de 2 – 0 op het bord te zetten.
Ondertussen kregen Lukas en Dario de geboden kansen niet tussen de palen, ook al kwamen ze alleen voor doel of de doelman. Het was pas 10 minuten voor tijd dat Exstu kon tegenprikken via Lukas : 2 – 1. En in de allerlaatste minuut kreeg Lukas de kans op de gelijkmaker maar hij plaatste de bal op een meter van doel er nog naast. Niet te geloven welke kansen Exstu hier vanavond heeft verkwanseld.

Exstu speelde met : Chris – Sofiane, Stijn, Sien, Miel – Wiert, Lukas, Koen, Pieter – Dario, Isha

De Grote Avond – Exstu : 10/02/2023

Gepost door op 10 Feb 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

De Grote Avond – Exstu : 6 – 4 (Doelpunten Lukas 2, Isha, Dario Was : Sofiane)

Onze 4 youngsters waren er opnieuw bij en brachten voor de tweede keer hun maat Noë mee. Met 12 dus vanavond om de Grote Avond partij te geven.
Onze PDG Voorzitter Alex en Tommy waren erbij langs de lijn.

Exstu als uitploeg mocht aftrappen en probeerde de eerste 5 minuten de toon te zetten met wat schuchtere pogingen richting doel DGA. Na die 5 minuten nam DGA over en bewees het over meer kunde te beschikken in het samenspel. Een-tweetjes werden vlot uitgevoerd vanuit de verdediging waardoor de Exstu-aanvallers en het Exstu-middenveld snel werden gepasseerd. Steevast was elke DGA-aanval een echte kans tot scoren. Bij een van die kansen verloor Dario de bal in het middenveld aan een DGA-er die prompt op doel schoot. De bal spatte gelukkig via de deklat uiteen en over. In de 11e minuut was de DGA-spits opnieuw doorgedrongen in onze grote rechthoek en besloot Chris te kloppen in de korte hoek. Chris redde echter met een goede parade.
Onze verdediging werd trouwens regelmatig tureluurs gespeeld door de snelheid van vooral die DGA-spits. Die werd in de 13e minuut voor de zoveelste keer centraal gelanceerd en alleen voor Chris, na die te hebben omspeeld, legde die simpel de bal in doel : 1 – 0. Twee minuten later had Exstu de kans om gelijk te maken maar Lukas kon van dichtbij net niet besluiten. Het bleek ook het moment dat Exstu iets trachtte terug te doen. Niettemin, in de 19e minuut opnieuw een doelpunt voor DGA nadat diezelfde spits (was een gesel voor Exstu) centraal alleen mocht doorgaan en Chris knap met buitenkant rechts het nakijken gaf : 2 – 0. Nadien moest Chris 2 maal in de voeten duiken om een derde doelpunt te verhinderen. Toch was deze kans het startschot van een periode waarbij in 15 minuten tijd Exstu nog eens 4 doelpunten om de oren kreeg. Een periode waarin balverlies werd geleden door slechte controles, weinig duels werden gewonnen en we in snelheid werden genomen. Vooral het derde tegendoelpunt was mooi met een perfecte lob. Het 6e tegendoelpunt was de weerspiegeling van het Exstu-verval toen Chris een voorzet met de voet wegwerkte maar de bal pardoes tegen Stijn botste en zo in de voeten van een DGA-er kwam die maar in een leeg doel te scoren had. Tussendoor had Lukas een enorme kans om van dichtbij te scoren maar de doelman redde nog in hoekschop.

Rusten geblazen bij 6 – 0 en een moment voor Exstu om de violen te stemmen en elkaar moed in te spreken voor hopelijk een betere 2e helft.

En heel eigenaardig genoeg kwam die er. Exstu ging beter voetballen en DGA leek er zijn broek aan te vegen, het animo en vlotte samenspel leek wat verdwenen. Het moet gezegd, hun snelle spits die 3 maal scoorde bleef op de bank. Daar trok Exstu zich dus niks van aan en het was Lukas die al na 3 minuten op wandel ging en met een laag schot vanop 20 meter in de korte hoek de doelman te grazen nam. Exstu had tenminste zijn eerredder beet : 6 – 1. Exstu bleef verder aandringen en was nu baas in het spel. Dit betekende niet dat Exstu kon achterover leunen want de tegenaanvallen bleven gevaarlijk. Zo moest Chris weer tot 2 maal toe goed in de voeten om een nieuwe tegentreffer te verijdelen. Na een kwartier was het terug aan Lukas om zich in de kijker te spelen. Goed samenspel en opnieuw vuurde hij vanop 20 meter een schot richting doel waar de doelman er weer niet bij kon : 6 – 2 zowaar. Zowel op het plein als langs de lijn werd nu iedereen aangemoedigd om op dit elan verder te gaan. DGA even het noorden kwijt en wat gezaag in de ploeg. Na een aanval over links beging een DGA-er een fout op 20m van doel. Lukas achter de bal om de vrije trap te nemen, laag schot, doelman lost en Dario er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken : 6 -3. En waarom niet verder doen dacht Wiert. Wat Lukas kan kan ik ook. Vanop 20 meter een kanonskogel richting winkelhaak maar spijtig genoeg wist de doelman hier wel net zijn hand tegen de bal te zetten en dus schot nipt over de deklat. Niet getreurd, bij een zoveelste aanval stuurde Wiert Isha centraal het straatje in die alleen op de doelman afging en beheerst afwerkte : 6 – 4. Ongelooflijk hoe een wedstrijd kantelen kan.

Alle inzet nadien ten spijt kon de achterstand niet meer worden goedgemaakt. De tweede helft was zeer goed en voor Exstu, maar de troosteloze eerste helft heeft ons de das omgedaan vanavond.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Sofiane, Stijn, Sin, Miel – Wiert, Lukas, Yannick, Noë – Isha, Dario

Exstu – KWB Wondelgem : 03/02/2023

Gepost door op 03 Feb 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Exstu – KWB Wondelgem : 6 – 2 (Doelpunten : Steven (2), Isha, Dario, Sofiane, Koen)

Twaalf spelers present waarbij Yannick terug vriend Koen had meegebracht en onze Koen DB eveneens terug was na blessureleed.