Red Stars – Exstu : 27/05/2022

Gepost door op 27 May 2022 | Tagged als: Seizoen 2021-2022

Red Stars – Exstu : 3 – 1 (Doelpunt : Lukas Was : Wiert)

Met de broertjes Anes en Ismail erbij waren we deze avond met 14 spelers. Steven de Coene kwam er nog eens bij na 2 maanden herstel van een hamstring blessure.

Bij aanvang van de eerste helft nam Exstu het initiatief. Dit resulteerde gedurende een dikke 5 minuten in wat men noemt een steriel overwicht rond de 16 van de tegenstander. Verschillende kansen werden echter niet benut. Toen was het de beurt aan de RS om ook over te gaan tot de aanval. En dit vertaalde zich onmiddellijk in een doelpunt. Een RS-speler mocht moederziel alleen op rechts de 16 binnenkomen en torpedeerde Chris van dichtbij in de korte hoek : 1 – 0. Exstu wat aangeslagen aangezien de goede start maar foutjes worden nu eenmaal direct afgestraft. En kijk, geen 2 minuten later waren de RS daar opnieuw. Weer werd een bal centraal over de verdediging gewipt en een RS-speler, volgens sommigen licht buitenspel, mocht alleen op Chris afgaan en deze laag in de linkerhoek verschalken : 2 – 0 na 10 minuten. Het moet gezegd, de RS was een tamelijk jonge ploeg die heel goed samenspeelde en een paar snelle kerels in de rangen had. Exstu dan maar op zoek naar de aansluitingstreffer maar verscheidene kansen werden niet afgemaakt. Eén daarvan was een perfect gedropte bal over de verdediging in de 16 door Tahar naar Wiert die echter van dichtbij op de doelman knalde. Lukas was ons dan ook na een kwartier komen vervoegen en mocht onmiddellijk invallen. En warempel, die stond nog geen minuut op het terrein en die scoorde al de aansluitingstreffer na een mooie aanval op rechts : 2 – 1. Exstu mocht zich wat later gelukkig achten toen een RS-speler opnieuw op rechts de 16 binnenkwam maar eerder egoïstisch naast besloot in plaats van lateraal 2 alleenstaande medespelers aan te spelen voor een leeg doel. Oef.

Na de rust ging Exstu nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar de partij bleef in evenwicht. Wat kansen betreft was Exstu echter in het voordeel. Zowel Anes, Ismail, Steven en Wiert zochten met afstandsschoten het verdiende doelpunt maar telkenmale werd niet goed gericht. Toegegeven, de doelman van de tegenstrever speelde een puike wedstrijd met knappe reddingen. Na 20 minuten, met overwicht van Exstu, werd een tegenaanval van de RS niet goed verdedigd waardoor een RS-aanvaller alleen op Chris mocht afgaan en terug van dichtbij in de kort hoek onze doelman kon verschalken : 3 – 1. De wedstrijd kende dan ook wat opstootjes toen langs beide kanten de professionele fout werd gehanteerd. Steven werd aan de arm en het truitje getrokken in een poging alleen op doel af te gaan, Guy torpedeerde een RS-speler, en een RS-speler trapte gewoonweg na op de benen van Lukas. Telkenmale reageerde de scheids niet naar behoren (hij was zijn kaarten vergeten). Niettemin moet gezegd dat het een faire wedstrijd was. Naarmate de tijd verstreek werd het duidelijk dat Exstu de wedstrijd ging verliezen. Het laatste woord was voor de RS toen een pegel vanaf de 16 op de deklat uiteen spatte waarna onmiddellijk werd afgefloten.

Dan maar met enkele “die-hards” onze derde helft afgewerkt met een laatste glas van het seizoen. Een seizoen waarbij op 26 wedstrijden (6 afgelastingen) er 14 maal werd gewonnen, 8 maal verloren , 4 maal gelijkgespeeld, 109 doelpunten werden gemaakt en 60 doelpunten werden geïncasseerd.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Tahar, Stijn, Yannick – Wouter, Lode, Thiemo, Ismail, Koen DB – Wiert, Steven, Anes, Lukas

Exstu – KWB Kalken : 20/05/2022

Gepost door op 20 May 2022 | Tagged als: Seizoen 2021-2022

Exstu – KWB Kalken: 3 – 1 (Doelpunten : Anes, Dario, Koen DB Was : Yannick)

Blaarmeersen, vrijdag 20 mei 2022. We speelden onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022 maar ook onze eerste wedstrijd zonder Hans, onze betreurde super T1. We hielden een minuut stilte voor de aanvang van de match. We waren met 19 man : 14 spelers en nog eens 5 man langs de lijn om Hans te eren (zijnde Alex, Tommy, Lode, Didier en niemand minder dan ex-Exstu’er Peter Boeren). Onder de spelers een “verloren zoon”, namelijk Gile Van Damme (Speedy Gonzalez voor de vrienden). Het kostte heel wat moeite om ons op te laden voor het spel, maar spelen zouden we en winnen ook … voor Hans.
We stonden met een jonge ploeg op het terrein: 4 youngsters beneden de 20, 6 jeugdige dertigers en 4 kranige veteranen. De youngsters namen 2 doelpunten voor hun rekening en een veteraan nam zijn gram.
Het eerste doelpunt viel na 12’: een snelle ingooi van Wiert naar Anes, die vlot een verdediger dribbelde en laag in de rechterhoek besloot. Mooi doelpunt! Op het halfuur viel de 2-0: Anes, weer hij, zette zich door op linker flank en gaf een uitgerekende pass naar Dario die knap binnen kopte. Een al even mooi doelpunt! De KWB’ers lieten zich niet onbetuigd en creëerden regelmatig doelgevaar in onze 16. Maar onze goalie Chris was telkens paraat, zo bracht hij op minuut 35 een unieke redding op zijn lijn. Een Buffon parade! Kort voor rust kreeg Wiert nog een stevig applaus voor een prachtig vluchtshot.
Na de rust en de geslaagde wissels van Tommy was de 2e helft zeer genietbaar met beide ploegen die voor aanvallend spel kozen. Na een zoveelste doorbraak van ons jong geweld wist de KWB’er, die al zo dikwijls gepasseerd was, van niet beter dan de bal met de hand te stoppen. Penalty! De oudste op het veld nam zijn verantwoordelijkheid maar de uitstekende KWB-keeper stopte de goed geplaatste bal van Guy. Koen was er als de kippen bij om de bal in rebound tegen de netten te duwen: 3-0.
De tegengoal die we incasseerden in de laatste minuut kon het goed gevoel niet wegnemen die iedereen over hield aan deze match ter ere en nagedachtenis van Hans.
In de derde helft kregen de aanwezigen een glas getrakteerd door onze joviale Peter Boeren. Bedankt !
Exstu speelde met : Chris – Guy, Tahar, Stijn, Yannick, Ismail – Sofiane, Sien, Dario, Thiemo, Anes – Wiert, Koen DB, Gile

In memoriam Hans Roelants

Gepost door op 11 May 2022 | Tagged als: Nieuws

Geboren Gent op 28 juni 1966 – Overleden Gent 9 mei 2022

Wij moeten u de zeer droevige boodschap brengen van het totaal onverwachte en plotse overlijden van Hans Roelants, onze dierbare Exstudiantes secretaris.

Hans was het manusje-doe-al in onze zo geliefde vriendenvoetbalclub, niets was hem teveel gevraagd. Met hart en ziel was hij verknocht aan ons ploegje op en naast het terrein. Sinds hij de voetbalschoenen aan de haak heeft gehangen hield hij het overzicht over de A- en B-spelers, zorgde ervoor dat iedere speler even lang op het terrein stond, regelde de financiën, bewaakte de pot in de derde time, schreef iedere week het wedstrijdverslag. Hans wás gewoonweg Exstudiantes.

Zorgzaam, mild, zachtmoedig : hij was het voor ontelbare mensen rondom hem. Daar zijn we hem oneindig dankbaar voor.
Moge Hans’ karakter ons voor altijd inspireren en sterken. Zo blijft hij diep in ons hart aanwezig.

Exstudiantes

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 06/05/2022

Gepost door op 06 May 2022 | Tagged als: Seizoen 2021-2022

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 5 – 1 (Doelpunten : Anes 2, Dario, Wouter, Lukas Was : Lukas)

Voor deze wedstrijd waren 13 man paraat waaronder de jonge broertjes van Tahar (Anes en Ismail), Dario, Sien en Philip.
De heel jonge ploeg van de Safarkes bleken opnieuw niet opgewassen tegen een uitstekend samenspelend Exstu.
De bal werd nagenoeg de gehele wedstrijd vlot rondgespeeld, veelal in 1 tijd.
Het eerste doelpunt liet wat op zich wachten (Anes) maar dat was kwestie van tijd. Nadien domineerde Exstu volledig en kwamen de Safarkes nooit echt tot aan het Exstu-doel.
Alle doelpunten kwamen er na mooi opgezette aanvallen.
Het enig minpuntje was een moment van onoplettendheid waarbij een Safarke diep in de tweede helft moederziel alleen aan de 2e paal een voorzet hard kon binnentikken.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Tahar, Sofiane, Stijn, Sien – Wouter, Thiemo, Philip, Dario – Lukas, Anes, Ismail