Maandelijks archief

BV Maldegem – Exstu : 27/04/2019

Gepost door op 27 Apr 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

BV Maldegem – Exstu : 6 – 1 (Doelpunt : Jeroen Was : Didier)

Het werd de kroniek van een aangekondigde nederlaag uitgaande van het aantal spelers dat present tekende voor deze wedstrijd, waaronder 2 gekwetsten (Tommy en Didier). Gelukkig dat Sofian (Abdel) en Peter (Jeroen) elk een copain konden meebrengen en met dank aan de Borussen van Maldegem dat ze ons een speler afstonden zodat we de partij met 11 konden starten.

Exstu mocht aftrappen, balletje werd achteruit rond getikt en vervolgens werd Jeroen op rechts gelanceerd. Eenmaal in de grote rechthoek trapte hij de bal hard en op driekwart hoogte overhoeks in doel. Na 1 minuut stond Exstu zowaar op voorsprong : 0 – 1. Geen 2 minuten later, na mistasten in de verdediging, had Wiert reeds de 0 – 2 aan de voet, maar werd te fel gehinderd in het duel. Zijn schot dwarrelde aan de verkeerde kant van de paal langs het lege doel. Spijtig. Met deze 2 veelbelovende akties echter was het game over voor Exstu. Van dan af nam Maldegem het heft in handen. De ploeg werd centraal gedirigeerd door ene Tim Smolders (ex-speler Club Brugge) en creëerde kans op kans, met voorzetten van op beide flanken, schoten vanuit de 2e lijn en uiteindelijk een bal op de lat.. We waren dan nog geen 15 minuten ver. Het moest er dus van komen. Op links werd een mankende Tommy voorbij gewandeld en de laterale voorzet werd van dichtbij binnen getikt : 1 – 1. Exstu probeerde moedig aanvallen op te zetten maar bleef steken bij verdienstelijke pogingen. Het doel van de tegenstander kwam niet meer in zicht. Net voor rust verloor Exstu de bal op het middenveld en met een hoge bal werd de Maldegem-spits gelanceerd die de uitgekomen Chris perfect lobde : 2 – 1 en rust.

Tommy haakte af na teveel last van zijn blessure. Maldegem plaatste dan maar een 2e speler in ons elftal en mocht aftrappen. Bijna begon de 2e helft op dezelfde wijze als de eerste. Jeroen kon opnieuw op rechts doorgaan tot in de 16 maar dit maal kon hij zijn schot niet kadreren. Bij een volgende aanval van Exstu schoot er een kramp door de kuiten van de spurtende Abdel die terstond moest afhaken. Na 3 minuten al mocht Borussia dus een derde speler leveren aan Exstu ! Het spelbeeld was niet anders dan in de eerste helft. Exstu werd overlopen door een goed voetballende en bewegende tegenstander dat opnieuw kans na kans creëerde. Ondanks zijn liesblessure speelde Didier een goede wedstrijd en verdedigde meermaals goed voetballend uit. Na een kwartier echter kon Maldegem hun derde treffer tegen de touwen jagen. Met wat geluk werd de bal over Chris gelobd net onder de lat : 3 – 1. Uiteindelijk werden, na een paar reddingen door Chris, toch nog eens 3 doelpunten gemaakt tot de einduitslag 6 – 1. Exstu was moe en leeg gespeeld door een te sterke tegenstander (wat wil je met een ex-speler uit de beste eerste klasse voetbalploeg van België in de rangen 😊 ). Op de koop toe blesseerde Lukas zich aan de knie en bleef minutenlang op de grond liggen. De scheids floot dan maar af en Lukas strompelde onder begeleiding naar de kleedkamer.

Daar kwam het achteraf dan ook tot de discussie of er nog op zaterdag moet gespeeld worden. Blijkbaar slagen teveel mensen er niet in, zelfs niet voor 1 maal, het op te brengen af te zakken naar Maldegem. Te ver ? Zaterdag moeilijk ? Aangezien het elk jaar hetzelfde liedje is, stof om over na te denken.
Niettemin, ook zoals elk jaar, werden we na de wedstrijd door Maldegem getrakteerd op lekkere boterkoeken. Slechts 5 overgebleven Exstu-ers en de afgekomen Lieven Demaertelaere slaagden erin deze moeiteloos te verorberen met een Augustijn of Hoegaerde als doorspoelmiddel.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Tommy, Sofian – Peter, Lukas, Abdel, Wiert – Thiemo, Jeroen

KWB Laarne/Kalken – Exstu : 05/04/2019

Gepost door op 05 Apr 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

KWB Laarne/Kalken – Exstu : 0 – 10 (Doelpunten : Steven 4, Lukas 3, Peter, Wiert, Thiemo – Was : ?)

Tot net voor de aftrap onzeker over het aantal spelers (Tommy maar voor de helft, Peter die op het laatste moment afzegt), maar toch met 11 om af te trappen. Peter die zijn schoonmoeder kon inschakelen, Tommy die toch een volledige match zonder al te veel problemen wist rond te maken en opnieuw Steven die ons kwam depaneren. Bedankt !

Exstu mocht starten en het bleek al snel dat de KWB geen partij zou zijn. Exstu voetbalde heel goed en reeg een resem kansen aan elkaar. In de 5e minuut was het al raak toen Steven zich door de verdediging wist te murwen na doorsteekpas, alleen op de keeper afging, deze mooi omspeelde en met rechts binnenlegde : 0 – 1. De trein van Exstu begon toen nog sneller te rijden en de akties bleven maar komen. De KWB kon tegen dit geweld slechts 2 hoekschoppen afdwingen die niks opleverden. De dominantie resulteerde in opeenvolgende doelpunten van Wiert (0 – 2), Lukas (0 – 3 en 0 – 4) en opnieuw Steven : 0 – 5. Eentje daarvan op een counter ala “de Rode Duivels”, snel opschuiven en vlot naar doel om mooi af te werken. Ondergetekende doelman had tot dan nog geen bal moeten pakken.

De KWB mocht de tweede helft aftrappen en kijk, het spelbeeld veranderde. Niet in het minst omdat Exstu slordig begon te spelen, posities niet hield en misschien een beetje moe was. Gelukkig stond de verdediging pal. Bij de KWB was de jonge keeper aan de rust vervangen door een van de oudere spelers en de jongeling bleek een goede en snelle aanvaller, het was opletten geblazen. De KWB voetbalden een aantal kansen bij elkaar, daarbij geholpen door Peter die een ziekenhuisballetje afleverde richting Chris, gelukkig zonder meer. Bij de volgende KWB-aanval echter had Exstu een tegendoelpunt kunnen incasseren. Een center op rechts werd mooi gecontroleerd centraal voor de rechthoek en met een volley op doel afgevuurd richting kruising. Chris wist de bal echter met een zweefvlucht en de vingertoppen de bal in corner te duwen. Voor Exstu het sein om na deze zwakke 10 minuten het roer om te gooien en vol voor de aanval te kiezen. Duels werden weer gewonnen en het middenveld was opnieuw van ons. Exstu scoorde nog 5 maal na een aantal mooie akties en dito afwerking met in de hoofdrollen Steven (0 – 6 en 0 – 8), Peter (0 – 7), Lukas (0 – 9) en Thiemo (0 – 10).

Het eindsignaal bleek niks te vroeg voor de KWB en ondanks de hoge score speelde Exstu een heel goede wedstrijd met een hoofdrol voor onze 2 snelle en veel scorende spitsen Steven en Lukas. Het wordt moeilijk voor de terugkerende spelers om bij de volgende wedstrijd een plaats te bemachtigen bij de 11 op het veld. 🙂

Exstu speelde met : Chris – Wouter, Sofian, Roeland, Tommy – Lukas, Peter, Jens, Wiert – Thiemo, Steven