Maandelijks archief

Exstu – Sphinx Cinema : 25/11/2016

Gepost door op 25 Nov 2016 | Tagged als: Seizoen 2016-2017

Sphinx Cinema – Exstu : 3 – 1 (doelpunt: Sofian, was: Guy)

Exstu wist meteen waar het aan toe was toen de eerste kans voor Sphinx bleek : de bal werd ongeveer van bij de stip nog over de lat gemikt. Even later moest Chris zelf een bal over de lat tillen. Exstu werd op de eigen helft vastgezet, en kwam er moeilijk uit. Chris moest nogmaals ontzetten met een tackle, en even later prima uitkomen om de bal nog net naast te duwen. Voorin kregen Rupert en Wiert weinig ondersteuning, en het was voor uw verslaggever dan ook geen verrassing dat het na 20’ 1 – 0 stond : een doorbraak, de bal over de uitgekomen Chris gelift, en ondanks aanklampen van Lieven DM in doel geschoven. Een noemenswaardige doelkans voor Exstu hadden we ondertussen nog niet kunnen noteren … Na de appelsientjes trachtte Exstu wat meer weerwerk te bieden, maar bij de Sphinx waren ze ook niet vies v/e foutje meer of minder om de tegenstander af te remmen; Sofian verloor er zelfs een schoen bij. Aan de overkant moest Chris in 4 tijden redding brengen na een vrije trap. Na een gele kaart voor de Sphinx (opnieuw was Sofian het slachtoffer) kon Exstu even met 11 tegen 10 spelen, maar net dan viel de 2 – 0. Na een mooie aanval werd de bal hard onder de lat binnengeschoten. En na een kordate rush vanuit het midden stond het even later al 3 – 0. Exstu kreeg dan toch eens een vrije trap op de helft v/d thuisploeg, en Sofian nam sportief weerwraak voor de tikken die hij reeds had mogen incasseren : met een magistrale bom in de winkelhaak zorgde hij tenminste toch voor de eerredder : 3 – 1. Verder raakte Exstu niet, want het zag ook Guy 5’ naar de kant gaan na een gele kaart. De laatste kansen waren nog voor de Sphinx, dat zelfs nog de buitenkant v/d staak trof, maar uiteindelijk wijzigde de score niet meer. Exstu had gewoon de wet v/d sterkste moeten ondergaan, maar het kon zich tijdens de après-voetbal wél laten opbeuren door de nieuwe, zonnige editie van de naaktkalender van de rugby-girls. De afwezigen hadden dus andermaal ongelijk !

Exstu speelde met : Chris – Lieven DM, Guy, Roeland en Tommy – Lieven DC, Sofian, Wouter en Jan – Rupert en Wiert

Exstu – KWB Laarne-Kalken : 18/11/2016

Gepost door op 18 Nov 2016 | Tagged als: Seizoen 2016-2017

Exstu – KWB Laarne-Kalken 2 – 1 (doelpunten: Wouter en Wiert, was: Wouter)

De KWB Laarne-Kalken kwam met vertraging op het terrein : er werd 11 tegen 9 afgetrapt, maar Exstu ving niets aan met z’n numerieke overwicht. De eerste deftige doelpoging kwam van Wiert, met een schot in de korte hoek, maar voor het overige zagen we weinig lang uitgesponnen acties. Veel inzet wel, maar dito balverlies. Laarne (inmiddels met 10) pakte zelfs verrassend uit met een zwieper vanop rechts, die over Chris heen via de binnenkant v/d paal terug het veld inbotste. Kwamen we daar even goed weg … Aan de overkant kon Jan zich eens doorzetten op rechts, maar miste het overzicht om nog af te leggen – z’n poging belandde in het zijnet. Laarne zag vervolgens z’n 11e man arriveren, en kwam steviger opzetten : eerst moest Chris nog plat op een afstandsschot, nadien moest hij met gevaar voor eigen lijf en leden met het hoofd ontzetten, met een botsing tot gevolg – al bij al zonder erg. Dries moest bij deze fase nog ontzetten op de doellijn. Uitstel van executie evenwel, want toen Laarne een vrije trap kreeg op de helft van Exstu, werd die knap en strak aan de verste paal binnengeschoten : 0 – 1. Exstu kwam snel weer gelijk, toen een goed spelende Sofian overduidelijk werd gehaakt in de 16, en Wouter kordaat de strafschop omzette : 1 – 1. Laarne bleef het Exstu moeilijk maken, en liet nog een open kans liggen. Na de rust en de appelsientjes, was de eerste kans opnieuw voor Laarne. Jan probeerde het vervolgens nog eens vanop links – net over. Toen speelde Didier vanop rechts Wiert aan, in de diepte, en onze spits was sneller op de bal dan de uitgekomen keeper : uitwijken en in doel schuiven, en meteen stond het 2 – 1. Laarne gaf echter niet af : een bom ging nipt over, en Chris moest oog-in-oog met een doorgebroken speler met de voet pareren. Sofian kon Wiert nog eens diep sturen, maar die besloot via de keeper voorlangs. Laarne legde vervolgens een vrije trap mooi over het muurtje, maar Chris was bij de pinken. Diezelfde Chris moest even later (opnieuw) z’n verste doelpaal een dikke knuffel geven omdat die een hoekschop terug het veld liet inbotsen. Oef …. Exstu haalde het einde zonder 2e tegentreffer, en mocht nog eens een overwinning vieren ! Proficiat aan de 11 Mohikanen !

Exstu speelde met : Chris – Lieven DM, Guy, Dries en Tommy – Didier, Sofian, Wouter en Jelle – Jan en Wiert

KWB Wondelgem – Exstu : 11/11/2016

Gepost door op 11 Nov 2016 | Tagged als: Seizoen 2016-2017

Afgelast.

Exstu – Klein Verschil : 04/11/2016

Gepost door op 04 Nov 2016 | Tagged als: Seizoen 2016-2017

Exstu – Klein Verschil : 5 – 7 (Doelpunten : Wiert 2, Filip, Wouter, Sofiane)

Tien voor acht en we staan met tien man op het veld: Dries komt niet en Filip is nog volop aan het werk. Sofiane heeft 2 vrienden/supporters meegebracht en een van hen, met name Junus, is bereid ons te depanneren. Scheids Bart toont begrip en houdt nog 5 minuten zijn fluitje in zijn borstzak … Het wordt een onwezenlijke eerste helft, Exstudiantes onwaardig: geen duel wordt gewonnen, geen dribbel lukt, geen pas komt terecht, misverstanden stapelen zich op. Daar sta ik dan alleen aan de zijlijn, ik weet niet wat ik zie … De bal geraakt nauwelijks op de helft van de tegenstander, na 10 minuten valt de eerste goal, ik noteer dat maar 2 minuten later alweer prijs. Bij 0-3 geef ik het op om op te schrijven. Bij de rust staat het 0-6 …
Totale verslagenheid en verwarring tijdens de rust. Ook geen water voor de tegenstanders, ik geef hen dan maar de helft van de appelsienen. Het valt mij moeilijk om aanmoedigende woorden te vinden, ik lees een soort schaamte op de gezichten maar speur terzelfdertijd een wil tot eerherstel. We gaan terug het veld op met de gedachte ‘we vergeten die eerste helft en we starten alsof het 0-0 is’
De eerste 5 minuten zijn meteen voor ons. Het begint te lukken, Exstu herontdekt zichzelf. En daar staat plots Filip in voetbalplunje. Guy komt naar de zijlijn en Didier wordt laatste man. Exstu trekt het spel naar zich toe, begint duels te winnen. Enkele mooie combinaties geven een nieuwe impuls. En zowaar knalt Wouter het eerste doelpunt tegen de netten. Vijf minuten later weer prijs met een strak afstandsshot van Filip. Dan is het de beurt aan Wiert met 2 knappe goals en in de laatste minuut maakt Sofiane het vijfde doelpunt voor een herboren Exstu. Intussen hebben we wel een tegendoelpunt moeten slikken ondanks de knappe redding van gelegenheidsdoelman Stijn.
Weer lachende gezichten in de kleedkamer. En de uitslag? Iedereen heeft het over de 5-1 natuurlijk. Heeft die eerste helft wel echt plaats gehad? De guitige Exstu-stemming is terug. Bart geraakt zijn Gin vlot kwijt…

Speelden mee: Stijn, Roeland, Guy (Filip), Lieven dm, Jelle, Didier, Wouter, Lieven dc, Sofiane, Wiert, Junus