Maandelijks archief

Exstu – Merelbeke : 24/04/2015

Gepost door op 24 Apr 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Exstu – Anonymous Merelbeke : 2 – 7 (doelpunten : Koen en Thiemo ; was : Hans)

Dat onze tegenstander aardig kon ballen, wisten we al van Rupert, en na een paar balwisselingen was iedereen bij Exstu daar ook effectief van overtuigd. Niet dat er meteen acuut gevaar dreigde, maar Exstu raakte amper aan de 16 van z’n tegenstander. Tot “le petit caporal”, de n° 8 bij Merelbeke, z’n opwachting maakte : poortje bij Tommy en perfecte flankvoorzet vanop rechts – via de vingertoppen van Chris – op de knikker v/e ploegmaat aan de 2e paal : 0 – 1. Wouter ging na afloop met dit gegeven aan de slag : het resultaat vinden jullie hierbij. Chris werd nog een paar maal onder vuur genomen, maar toen een Merelbekenaar met een linker kattepoot 3 man uitkapte in de 16, stond het 0 – 2. Exstu wou één en ander niet lijdzaam ondergaan en prikte tegen via Thiemo : hij kwam alleen voor de keeper, maar kreeg de bal niet door diens beentjes geprikt. Bij een uitbraak van Wiert op rechts echter, kon Koen in 2 tijden wél voor de aansluiting zorgen : 1 – 2. Merelbeke had de boodschap begrepen : eerst moest Chris nog goed in de voeten, maar bij een volgende fase – na een aanval over minstens 20 stations – was de spits sneller bij een voorzet in de 16 dan Chris : voetje ertegen en 1 – 3. Bij de rust bracht Exstu 114 jaar ervaring in de ploeg met Alex en Hans (laatste officiële competitiewedstrijd voor Alex !), en hield aanvankelijk de boel goed dicht, mét kansen erbovenop : een voorzet van Koen werd met de hand gespeeld, maar voor de 2e week op rij kreeg Exstu geen penalty. Bij een volgende fase zonderde Wiert Koen alleen voor doel af, maar die laatste besloot op een verdediger. Wat later was het toch prijs : Thiemo ontfutselde de bal aan een tegenspeler net buiten de 16, en onze topschutter poeierde droog in de korte hoek : 2 – 3. Wiert knalde een volgende kans op de doelman, wat voor Merelbeke het sein was om meer voorsprong te nemen : counter én balletje naast Chris in doel gestoken : 2 – 4. Tijs brak vervolgens door, maar werd door de keeper naar de buitenkant gedreven. Tijs legde nog af voor Wiert, maar die besloot in de handen v/d teruggesnelde doelman. Ook Koen kon de doelman tot 2x toe niet meer verschalken, terwijl Merelbeke aan de overkant wél efficiëntie demonstreerde : de 114 jaar ervaring opgerold 🙂 en 2 – 5. Een scenario dat nog eens werd herhaald : Koen op de keeper (ipv af te leggen op Wiert), keeper sneller op de bal dan Rupert, en Wiert op snelheid alsnog gestuit door de keeper = geen resultaat : Merelbeke aan de overkant met rustige suprematie wél de 2 – 6 en de 2 – 7 in het mandje gelegd … wat ons aantal tegendoelpunten meteen op 80 bracht, tot ontsteltenis van onze doelman. Gelukkig waren er 2 jarigen, Chris en Dries, zodat er drank genoeg was om deze pil door te slikken, én is er het vooruitzicht ? (dan toch) v/e treffen tegen de rubgby-meisjes op 15 mei….

Exstu startte met : Chris – Geert, Didier, Dries en Tommy – Tijs, Roeland, Rupert en Thiemo – Koen en Wiert
Na de rust speelde het met : Chris – Hans, Didier, Dries en Tommy – Alex, Tijs, Rupert en Thiemo – Koen en Wiert

BV Maldegem – Exstu : 18/04/2015

Gepost door op 18 Apr 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Bor. Maldegem – Exstu : 2 – 2 (doelpunten: Thiemo en Filip ; was: Koen DB)

De 1e helft van Maldegem – Exstu bleef lang een gezapige pot “lazy saturday afternoon football”, met enkel hier & daar een stevig duel als opmerkelijk feit : met de felle zon, de zijwind en vooral het oneffen terrein was het vooral voor Exstu (moeilijk) aanpassen. Maldegem kwam na een kwartier op voorsprong met een vrije trap vanop rechts, waar Chris wel nog een hand tegen kreeg, maar onvoldoende om de bal uit z’n doelvlak te duwen : 1 – 0. Veel veranderde dit niet aan het wedstrijdbeeld. Exstu liet zich ook te makkelijk meeslepen in het spelletje van Maldegem : indien nodig foutje maken en mekkeren tegen de tegenstander. Tijdens de rust nam Exstu zich voor om zich daar niet meer aan te laten vangen, maar dit bleek moeilijker gedaan dan gezegd .. Na 10 min. tweede helft mocht Thiemo een vrije trap nemen : met een grondscherende schicht-met-stuit nam hij de Maldegemse keeper te grazen : 1 – 1. Een paar fasen later ging Rupert achter een diepe bal aan, maar kwam net een schoentip tekort om – alleen voor de keeper – Exstu op voorsprong te helpen. Meteen ook het laatste wapenfeit van Rupert, die zich met een opspelende enkel moest laten vervangen door Alex. Exstu zag zich vervolgens nog een penalty door de neus geboord toen Koen langs achter werd gehaakt door de keeper, maar het kwam in de slotfase alsnog verdiend op voorsprong toen Filip op wandel ging door de Borussia-rangen en de keeper tegenvoets nam met een gekruist balletje dat tergend traag in doel rolde. Een exploot leek in de maak, maar helaas niet voor lang : 2 min. later werd een balletje over de Exstu-defence gedropt, en een Borus nam Chris met een perfect lobje te grazen : 2 – 2 dus. Het debuut van Dario (10 jr, kleinzoon van Alex) veranderde niets meer aan de score.

Exstu speelde met : Chris – Roeland, Wouter, Dries en Didier – Lode, Filip, Rupert (50′ Alex) en Thiemo – Pierre (65′ Dario) en Koen DB

Exstu – KWB Laarne : 10/04/2015

Gepost door op 10 Apr 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Exstu – KWB Laarne : 3 – 5 (doelpunten : Gile 2 en Thiemo; was : Didier)

Fileleed gooide het plannetje van uw T3 door elkaar : onze gastkeeper raakte niet in Gent, en T3 moest zelf onder de lat. Hij zag aanvankelijk amper een bal z’n richting uitkomen ; Exstu had de bovenhand, en kwam 2 – 0 voor via Gile, die eerst een bal ontfutselde aan een verdediger en knap overhoeks binnenramde, en vervolgens à la Zlatan de keeper te grazen nam (balletje links van Octopussy, Gilleke rechts). Uw T3 moest éénmaal met de voet pareren, maar zag naar het einde v/d eerste helft toe z’n verdediging mistasten : door een boulevard in het midden kwam een KWB’er centraal voor doel, en stond het 2 – 1. Na de rust had Exstu het moeilijker, en slikte snel 2 tegendoelpunten : een flankvoorzet werd aan de 2e paal onder de lat binnengekopt, en een KWB’er schoof al vallend in de draai de bal in de verste hoek. Exstu viel wat uit elkaar, passes kwam niet meer toe, en de schoten waren niet meer “gekadreerd”. Onder impuls van Lode probeerde Exstu zich te herpakken, ging in het offensief, maar liet een paar kansen liggen, terwijl uw T3 meer dan eens een KWB’er alleen voor zich zag opduiken : met meer geluk dan kunde hield hij de pogingen af, maar toen een rebound in de verkeerde voeten viel, was de 2 – 4 een feit. De KWB maakte zelfs eerst nog de 2 – 5, vooraleer Thiemo z’n zware linker kon bovenhalen en de 3 – 5 door het net schoot. Een mindere generale repetitie voor een stunt op Maldegem ?

Exstu speelde voor de rust met : Hans – Geert DN, Tijs, Wouter en Tommy – Tom, Rupert, Lode en Thiemo – Gile en Wiert
Na de rust : Hans – Didier, Alex, Wouter en Tijs – Tom, Rupert, Lode en Thiemo – Gile en Wiert

Old Stars Kouter – Exstu : 03/04/2015

Gepost door op 03 Apr 2015 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Old Stars Kouter – Exstu : 1 – 8 (doelpunten: Filip, Matisse, Rupert 4, Thiemo en Wiert ; was: Wouter)

Exstu dus in een onuitgegeven opstelling, met de 9-jarige Jules in steun van spits Wiert. We speelden niet op kunstgras, stelde de verdediging vast toen een bal over de laatste lijn niet lekker doorschoot tot bij Chris, maar plomp in de modder doodviel. De doorgelopen spits knalde tegen Chris aan, maar zag de bal in de rebound voor z’n voeten vallen : meenemen en in het lege doel deponeren = 1 – 0. Wie vreesde dat Exstu een moeilijke avond zou beleven, was er echter aan voor de moeite : de onuitgegeven ploeg klikte in elkaar, en na een pegel op het OS-doel, viel de bal (al dan niet via de hand van Koen ?) voor de voeten van Thiemo die in de kluts voor de 1 – 1 zorgde. Exstu trok door : rush van Filip op rechts, teruggelegd op Rupert die in doel schoof : 1 – 2. De volgende aanval kwam over links : nu was het Koen die tussen keeper en verdediging Matisse vond, die de 1 – 3 maakte. Tijd voor Jules om Rupert met een splijtende pas vrij te spelen : de 1 – 4 was een feit. Wiert bediende vervolgens Filip, maar die kreeg de kans niet benut, dus deed Wiert het maar zelf in de rebound : 1 – 5, en dit allemaal voor de rust ! De OS-keeper werd er helemaal chagrijnig van … Na de rust draaide Filip zich met een “zidanneke” door de OS-verdediging, en kon nu wél scoren, via de onderkant v/d lat : 1 – 6. Diezelfde Filip vond Rupert wat later vanop links, en Rupert dikte aan tot 1 – 7. Tussendoor kwamen de OS wel eens piepen aan de overkant, kwestie van Chris wat bezig te houden, maar een doelpunt zat er niet in. Het werd zelfs nog 1 – 8 toen Jules tegen een verdediger mikte, Rupert de bal kon meenemen en z’n 4e v/d avond kon scoren : 1 – 8. Tijd voor een streekbiertje, én een tombola achteraf : de tas van uw T3 was weer goed gevuld. Het feit v/d avond was echter het debuut van Jules : respect, man !

Exstu speelde met : Chris – Tim, Wouter, Hans en Koen – Matisse, Filip, Rupert en Thiemo – Jules en Wiert