Maandelijks archief

Exstu – Vet.Borsbeke : 19/12/2014

Gepost door op 19 Dec 2014 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Exstu – Vet. Borsbeke : 2 – 2 (doelpunten: Lode en Wiert; was: Roeland)

Uw verslaggever probeerde Exstu wat op te naaien door een tournée générale te beloven indien iemand erin zou slagen de meevoetballende keeper van Borsbeke met een lob te grazen te nemen. Hij diende echter niet meteen in z’n binnenzak te tasten : de eerste poging op doel van Lode was eerder een trainingsbal, en Rupert kon net niet bij een doorsteekpasje van Wouter. Maar na een degelijke aanval over rechts via Jan, ging de bal voorbij aan Wiert, maar niet aan Lode die aan de 2e paal opdook en de bal onder de keeper in doel schoot : 1 – 0. De Borsbeke-keeper probeerde een tegenactie op te zetten, maar raakte niet voorbij Wouter – een lob zat er echter niet in. Borsbeke gaf echter niet af, liet eerst een kans liggen, maar wist bij een volgende gelegenheid de bal voorbij Chris in het net te werken : tot 3x toe weerde Chris af, omsingeld door 3 tegenspelers, maar uiteindelijk zag hij de bal toch in doel gefrommeld : 1 – 1. Tijdens de rust zagen we Dries zich net als die andere wereldtopper opwarmen op de tonen van “Life is life”, voorgezongen door Stijn. Exstu probeerde z’n tegenstander meteen op te jagen, maar Borsbeke was het eerst gevaarlijk op een afvallende bal. Toen glipte Wiert op links door de buitenspelval en verraste vanuit een heel schuine hoek de Borsbeke-keeper in z’n korte hoek : 2 – 1. Even balen toch voor onze “Neuer”. De wedstrijd ging nu vlot op & af, maar Exstu had de betere kansen : na een rush van Koen over links kon hij Thiemo centraal aanspelen, maar die besloot helaas op de keeper. Die ging nog eens op wandel, en nu probeerde Wiert hem de bal te ontfutselen, maar hij tikte enkel de keeper aan… Lode moest eraf met (alweer) een verrekking, en Borsbeke voerde de druk op : een poging ging nipt voorlangs. Koen had nog dé kans op 3 – 1 aan de voet na een rush en een korte crochet, maar hij trapte pardoes in de armen v/d doelman. Borsbeke claimde vervolgens (terecht ?) een penalty na een interventie van Guy, die de bal van langs achter de spits leek te ontzetten, maar hem eigenlijk aantikte zodat ie (ongewild) de bal over de doellijn speelde. Toen moest ook Wouter naar de kant met een enkelblessure, en profiteerde Borsbeke mogelijk van wat desorganisatie bij Exstu : een verre uittrap van de keeper stuiterde dwars door de Exstu-linies tot bij de spits, die maar naast Chris hoefde in te tikken … Jammer, maar 2 – 2. De wedstrijd werd wat bitsiger, met een gele kaart voor Borsbeke, en een à la minute uitgevonden nieuwe spelregel : de speler in kwestie diende enkel te worden vervangen, maar er mocht 11 tegen 11 worden verdergespeeld – tegen de instructies van scheids Bart in. Niet echt sportief van Borsbeke. Toen Koen zich te pletter liep tegen de Borsbeke-keeper, leek Exstu even in spelersnood te raken, maar Wouter strompelde terug het terrein op om de 2 – 2 veilig te stellen. Na afloop trok Exstu naar de Gekroonde Hoofden, alwaar het de tanden zette in lekkere ribbetjes. Uw verslaggever kreeg amper weerwerk te verduren van z’n ploegmaats, en peuzelde rustig 4 stuks op, burps, onder het goedkeurende oog van feestleider Guy !

Exstu speelde met : Chris – Didier, Guy, Roeland en Tommy – Jan (35′ Dries), Wouter (63′ Jan), Rupert (35′ Thiemo) en Lode (’58 Rupert) – Koen (68′ Wouter) en Wiert

Exstu – VTB Laarne : 12/12/2014

Gepost door op 12 Dec 2014 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Exstu – VTB Laarne : 3 – 3 (Doelpunten : 1- 0 via Lode, 2 – 0 via Dries en 3 – 2 via Koen DB, was Wouter)

Omdat we voor de match tegen de Laarnenaars geen arbiter hadden, bombardeerden we Alex tot arbiter, die van het principe was ” Ik laat liever een beetje voortspelen dan alsmaar te fluiten ” Das waar Alex, maar af en toe moet er eens gefloten worden want anders… VTB Laarne begon het felst aan de wedstrijd, Exstu lag onder in het begin van de wedstrijd. Na een vijftiental minuten kreeg Exstu een vrijschop net buiten de grote rechthoek. Rupert krulde de bal mooi links over de muur. De bal spatte via de vingertoppen van de keeper op de deklat uiteen, kwam terug in het spel waar Lode de bal binnentikte net naast de verste paal : 1 – 0 . Na een scrimmage voor onze goalie scoorde VTB. Maar de goal werd afgekeurd door Alex omwille van een fout op onze Chris. Na een voorzet van Rupert kopte Thiemo aan de verste paal op doel, maar een verdediger van VTB redde op de lijn. Pech ! Toen een ettertje van VTB na de zoveelste commentaar had en zei dat iets niet waar was, reageerde onze Chris met de citaten ” Nie waur es een pruuke ” 🙂 VTB kwam nog eens opzetten en op een voorzet vanop links kopte de aanvaller in de handen van Chris. Spelbeeld evenredig en rust. Tijd voor een paar verschuivingen bij Exstu…

Na rust kwam Exstu wakker ‘ uit de kleedkamers ‘ en na vijf minuten mochten we al juichen. Een hoekschop van Rupert vanop rechts werd door Dries binnengebuffeld : 2 – 0 . Toen dachten we op de bank : ” Dit gaan ze toch niet meer weggeven ? ” Maar VTB schoot ook wakker en in tien dolle minuten maakten ze gelijk. Vanuit de tweede lijn vertrok een bom richting doel, Chris zag de bal niet afkomen en het stond 2 – 1. Na een zoveelste aanval schoot een VTB’er de 2 – 2 binnen in de verste hoek. Even paniek bij Exstu, de gemoederen geraakten een beetje verhit en dat resulteerde tot een uitsluiting bij VTB. In dit tumult incasseerde Jan nog een kopstoot van een tegenstander, iets wat niet thuishoort op een veld… Veel beterschap aan Jan ! De T1 zat efkens te koken op de bank…Ipv het deksel op onze neus kreeg onze Jan het op zijn neus. Maar Jan bleef rustig 🙂 Exstu moest zich herpakken en deed dit dan ook. Koen ontbond zijn duivels en schoot genadeloos middendoor in de linkerbenedenhoek binnen. Onhoudbaar voor de keeper, mooi strak schot : 3 – 2. Net wat we nodig hadden en wat de wedstrijd ging doen kantelen dachten we… Maar niets was minder waar. Nadat een VTB’ er bijna gans de Exstu-verdediging oprolde in de rechthoek kon een opkomende VTB’er de 3 – 3 binnentikken in de verste hoek. De wedstrijd eindigde zo op een billijk gelijkspel.

Estu speelde in de eerste helft met : Chris – Guy, Dries, Didier, Roeland – Jan, Wouter, Rupert, Lode – Koen DB en Thiemo.
Exstu speelde in de tweede helft met : Chris – Didier, Dries, Tommy, Roeland – Jan, Wouter, Rupert, Thiemo – Koen DB en Wiert

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 05/12/2014

Gepost door op 05 Dec 2014 | Tagged als: Seizoen 2014-2015

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 3 – 1 (doelpunten: Thiemo en Lucas 2; was: Lode)

Omdat het er lang naar uitzag dat we krap zouden zitten qua spelers, had Lieven nog 2 Ekkergemboys (Christophe en Halit) meegebracht en Wiert Lucas (20) – neef ? van z’n vriendin Goedele – en deze injectie young blood deed Exstu deugd ; Lucas’ versnellingen uit stilstand deden heel wat Exstu’ers nostalgisch terugdenken aan hun jongere jaren … Soit, onze nieuwste aanwinst zette zich meteen goed door op links, en trok voor doel waar Thiemo enkel voorover diende te buigen om de 1 – 0 in het net te knikken. De volgende poging op doel was opnieuw van Thiemo, en ook Lucas – tussen enkel imponerende rushes door – probeerde het nog eens in de korte hoek. Tegenvaller was wel het uitvallen van Halit met een verdraaide knie (“gelukkig niks gescheurd” liet ie weten, “ligamenten serieus verrokken – pijnstillers, ontstekingsremmers en een paar weken platte rust”). Wiert kwam in z’n plaats en mikte meteen een vrije trap op doel – de bal werd overgetikt. Aan de overkant toonde Wachtebeke hoe het wel moet : vrije trap listig voor doel gedraaid, en de spits zat er net iets eerder bij dan Chris om de bal met het hoofd in doel te verlengen. Exstu-verdedigers waren er niet meteen in de buurt … Lucas zorgde evenwel meteen voor de 2 – 1 op voorzet van z’n maatje Wiert, maar dit bleek slechts een opflakkering in een mindere periode van Exstu. Na de rust wat commotie toen Wachtebeke de 2 – 2 maakte, maar scheids Bart het doelpunt afkeurde wegens voorafgaand handspel (of althans “intentie tot”). Chris diende vervolgens nog een schot uit de 2e lijn over te duwen, en zag ook de eruit resulterende corner geen gevaar meer opleveren. Exstu had het begrepen : het moest (nog) meer afstand nemen. Wiert werd alleen op de keeper afgestuurd, meer hij schoot te slap in. De Laarnse keeper kon redden. Ook Lucas waagde nog eens z’n kans – over de lat. Tot de bal bij een Safarkes-aanval via scheids Bart in de voeten van Lieven belandde en deze Rupert aanspeelde, die Lucas wegstuurde op links. Onze youngster zwenkte naar binnen en mikte raak : 3 – 1. Even nog probeerden de Safarkes iets terug te doen, maar Chris stond pal. Dries miste nog een panklare kans op aangeven van Rupert, en ook Lode zag nog een poging gered, en tussendoor knalde Wachtebeke nog eens op de paal. 3 – 1 dus, en al bij al een verdiende overwinning.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Guy, Dries en Christophe (’35 Alex) – Lode, Wouter (’35 Lieven), Rupert en Lucas – Thiemo en Halit (’15 Wiert)