Exstu – Vet. Aalter : 3 – 0 (Doelpunten : Isha, Dario, Lukas Was : Stijn)

Twaalf spelers waaronder heel wat youngsters. Zo hadden Dario en vrienden niet alleen een extra speler meegebracht, Noë, maar eveneens een aantal supporters, enkele jonge dames inbegrepen. Dit gaf de nodige animo naast de lijn. Bart Lippens kwam ons nog eens vervoegen en ook Pieter was er voor de tweede keer op rij terug bij om ons te depanneren.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Sofiane, Stijn, Sin – Wiert, Lukas, Pieter, Noë – Dario, Isha, Bart Lippens

Gepost door op 20 Jan 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Wedstrijd afgelast. Exstu kreeg maar 4 spelers bereid te spelen.

Sphinx Cinema – Exstu : 13/01/2023

Gepost door op 13 Jan 2023 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Sphinx Cinema – Exstu : 1 – 7 (Doelpunten : Isha 2, Dario 2, Pieter 2, Lukas Was : Dario)

Deze avond konden maar 9 Exstu-spelers afkomen. Gelukkig kwam Pieter ons nog eens helpen. De tegenstander bleek eveneens maar 10 spelers ter beschikking te hebben.
Dus, 10 tegen 10 maar.

Exstu mocht als bezoekende ploeg de eerste helft aftrappen en nam ook onmiddellijk het initiatief. Verscheidene aanvallen werden opgezet en de eerste 10 minuten kwamen de Sphinxen gewoon niet over de middellijn. Het kon dan ook niet uitblijven dat Exstu ging scoren. Lukas wist zich tot in de grote rechthoek te murwen en legde lateraal af voor Isha die beheerst naast de doelman besloot : 0 – 1. Exstu ging verder op zijn elan en knutselde heel wat mooie aanvallen in elkaar. Een daarvan startte in de verdediging bij Stijn die doorstak naar Pieter die vervolgens Isha lanceerde. De bal was iets te ver voor Isha maar Dario was goed gevolgd en die deed dan maar wat moest : 0 – 2. Geen 5 minuten later was het opnieuw raak. Doorsteekpas door de verdediging en onze speedy Dario nam de bal mee, omspeelde de doelman en legde netjes in doel : 0 – 3. De Sphinxen konden daar maar één gevaarlijk moment tegenover stellen. Na infiltratie en een dribbel schoot een Sphinx net buiten de kleine rechthoek op doel maar Chris wist te pareren. Rust en het was duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was.

In de tweede helft was het al Exstu wat de klok sloeg, de Sphinxen waren echt nergens. Geen enkele voldragen aanval en dito kansen. Bizar toch. Het was toch pas na 10 minuten dat Exstu de volgende kans kon verzilveren. Lukas onderschepte in de Exstu-verdediging de bal, ging op wandel naar rechts, lanceerde zichzelf naar buitenlinks en zag dat de doelman te ver uit doel stond. Met links en langs de grond werd de doelman vanop 20m gevloerd : 0 – 4. En kijk, wat niet werd verwacht geschiedde toch. De Sphinxen kregen een aanval tot net voor de grote rechthoek van Exstu waar de spits zich mooi vrijspeelde en op doel schoot. Chris met de vingertoppen erbij maar niet voldoende : 1 – 4 en de eerredder was een feit. Als reactie daarop dikten Isha (1) en Pieter (2) de score verder aan met quasi gelijkaardige doelpunten. Goed passenspel, laterale crossen en vervolgens doelman omspelen (die telkens te ver uit doel stond) en binnentikken tot de eindstand 1 – 7.

Na de wedstrijd vonden Chris, Guy, Wiert, Wouter en Alex de weg naar de roeiclub om de zege te beklinken.

Exstu speelde met : Chris – Stijn, Guy, Sofiane – Wouter, Wiert, Pieter, Lukas – Dario, Isha