December 2022

Maandelijks archief

Exstu – Gildeshotters : 16/12/2022

Gepost door op 16 Dec 2022 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Wedstrijd uitgesteld wegens te weinig spelers bij de tegenstander (Exstu zelf was ook maar met 10 man).

VTB Laarne – Exstu : 02/12/2022

Gepost door op 02 Dec 2022 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

VTB Laarne – Exstu : 3 – 8 (Doelpunten : Isha 3, Lukas 2, Dario 3 Was : Lukas)

Vanavond met 12 spelers waarbij Sien terug kwam uit blessure (sneller dan verwacht). Alex bracht alle 4 de youngsters mee voor wat een bizarre wedstrijd zou worden in 3 bedrijven. Het bleek dan ook nog eens koud te zijn met een gure wind die overlangs over het terrein blies.

Exstu mocht als bezoekende ploeg aftrappen en had in de eerste helft de wind mee. In dit eerste bedrijf was het in het begin al Exstu wat de klok sloeg. Aanval na aanval werd opgezet maar in den beginne werden de rijpe kansen simpelweg de nek omgewrongen door Steven (2 maal), Dario en Isha, alhoewel die kansen mooi bijeen gevoetbald werden. Niettemin speelde de VTB-doelman daarin ook een belangrijke rol door 2 maal met een goede kattensprong de bal uit doel te houden. De VTB-spelers kwamen bijna niet in het spel voor en de (tegen)wind had daar duidelijk iets mee te maken. Het was pas net voor het kwartier dat Exstu zijn verdiend doelpunt vond. Mooi samenspel, goede doorsteekpas van Lukas en Dario als de kippen erbij om af te werken : 0 – 1. Exstu ging op zijn elan verder beseffende dat we meer doelpunten moesten maken opdat in de 2e helft, met tegenwind, de marge groot genoeg zou zijn. En het tweede doelpunt kwam er dan ook enkele minuten later aan. Ditmaal een actie op links met een laterale voorzet van Steven op Isha die beheerst inschoot : 0 – 2 en Exstu op schema.

De VTB trachtte toch wel degelijk actie te ondernemen om iets aan die achterstand te doen. Daar liepen een aantal spelers bij die technisch onderlegd waren en stevig in duel gingen. Het was dus wel opletten om niet tegen een counter aan te lopen. Spijtig genoeg verloopt niet alles volgens het gewenste scenario. Op links kwamen een aantal VTB-spelers sterk opzetten, een aantal Exstu-ers verloren het duel, waarbij uiteindelijk een VTB-er een schot net buiten de 16 afvuurde richting Chris. De wind had duidelijk invloed op de bal want die veranderde van richting en viel plots in doel. Chris verrast : 1 – 2. En als je je afvraagt of het nog erger kon, jawel. Luttele minuten later, bij een aanval op rechts, werden onze verdedigers uitgespeeld, de winger mocht de grote rechthoek binnenkomen en van dichtbij Chris vloeren : 2 – 2. Niet echt wat Exstu verwachtte. Bij die actie kreeg Sofiane een elleboogstoot op de kaak. De scheidsrechter kwam echter niet tussen en Sofiane verdween naar de kant met de nodige vriendelijke verwensingen naar de scheidsrechter (een bekertje ijs bracht al snel soelaas).

Exstu trachtte opnieuw de voorsprong te bemachtigen en lukte daar vrijwel onmiddellijk in. Dit keer kwam de bal in de voeten van Lukas die net voor de 16 met een laag schot hard uithaalde. De doelman zat er half bij maar niet genoeg : 2 – 3. Exstu dan maar terug op zoek naar die veilige marge. Maar de regisseur van dienst had een ander plot in gedachten. Twee minuten later, een identieke actie als voorheen op rechts. De VTB-winger opnieuw in de 16 op Chris af maar deze keer lateraal gelegd voor de spits die maar voor het inleggen had : 3 – 3.

Einde van het eerste bedrijf met een karrevracht aan doelpunten maar niet in verhouding zoals Exstu het had gewenst. Toch iets te makkelijk de tegentreffers geslikt. Chris heeft echt maar éénmaal moeten tussenkomen. De tweede helft leek zich moeilijk aan te bieden.

Er werd niet te lang gerust (het was daar te kou voor). De VTB mocht aftrappen, met de wind mee, voor de start van het tweede bedrijf dat gekenmerkt werd door een periode van 20 minuten waarbij beide ploegen geen enkele kans bij elkaar speelden en er alleen wat middenveldvoetbal was met pogingen tot aanvallen, balverlies en tegenaanvallen. Eerlijkheidshalve moet gezegd dat de 2e helft begon met een dot van een kans voor Exstu om op voorsprong te komen maar Lode en Steven slaagden er niet in af te werken. Bij deze actie blesseerde Steven zich (hij gleed uit bij het schieten) maar kon wel verder. In dit tweede bedrijf was Exstu tegen alle verwachtingen in de baas. Het voetbalde veel beter samen dan de VTB en was dominanter. De tegenwind kon ons niet deren. Het kon dus niet uitblijven dat de voorsprong er kwam.

En die voorsprong luidde het derde bedrijf in gekenmerkt door 5 Exstu-doelpunten in 15 minuten. Lukas startte met een mooie infiltratie in de 16 en een laag gekruist schot dat via de paal in doel ging : 3 – 4. Je zag dat dit tegendoelpunt het nekschot was voor de VTB-spelers die finaal braken. Daarna zorgden Steven, Lode en Wiert voor de aanvoer waardoor Isha en Dario elk 2 maal konden scoren. Tussendoor had een VTB-er gemerkt dat Chris iets te ver uit zijn doel stond en waagde een afstandsschot vanop 30m gedragen door de wind. Chris kon ternauwernood nog de bal in hoekschop verwerken na een carambole elleboog-paal-hand. Het was opnieuw de enige actie voor onze doelman.

Na het laatste fluitsignaal werd wijselijk naar de kleedkamers gegaan voor een welverdiende warme douche na een puike partij van iedereen !

Exstu speelde met : Chris – Miel, Stijn, Yannick, Sofiane – Lukas, Wiert, Lode, Sien – Steven, Isha, Dario