Maandelijks archief

Exstu – Sphinx cinema : 11/06/2021

Gepost door op 21 May 2021 | Tagged als: Seizoen 2020-2021

Exstu – Sphinx 4 – 3 (doelpunten: Anes 2x, Ismail en Lukas; was: Wouter)

Sphinx verzamelde maar liefst 16 man voor deze wedstrijd, met enkele “costauds” in de rangen, terwijl Exstu (amper) aan 13 man kwam, dankzij de “broertjes” van Tahar.

Weldra bleek dat de oefenpartijtjes v/d voorbije weken nuttig waren. Exstu ging vrank en vrij in de aanval, en kon op een prima meevoetballende keeper Chris rekenen om tegenaanvallen, of pogingen daartoe, onschadelijk te maken. Tot 2x toe haalde Chris met een spectaculaire tackle de bal zuiver uit de voeten v/e doorgebroken tegenspeler. Bij de 2e maal pikte Peter de bal op, en via Ismail kwam de bal centraal voor doel, waar een aandringende Lukas de bezoekende keeper wist te verrassen met een overhoeks balletje : 1 – 0. Het werd een vinnige wedstrijd, geen gezapig gedoe, en Chris moest wat later opnieuw in de voeten in een 1 tegen 1 situatie. Toch moest hij zich wat later gewonnen geven, toen een bal werd voorgebracht en Sphinx met een fraai dropshot voor de gelijkmaker kon zorgen. Even later leek het 1 – 2 te worden, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Guy deed dan nog een “Hendricxke”, en legde de bal panklaar voor een tegenspeler, maar Chris stak letterlijk nog – met een knappe reflex – een handje voor de tegentreffer. 1 – 1 bij de rust, en toen was Jelle al naar de kant gesukkeld met een opspelende lies.

De eerste grote kans na de rust was voor Wiert, en nadien mikten zowel Anes als Peter nog in het zijnet, waar een pas naar binnen de betere optie ware geweest. Ook Koen moest even naar de kant na een “blocage”, en net toen uw verslaggever noteerde dat de partij wat rommeliger werd, sloeg Exstu toe : Anes en Wiert gingen samen achter een diepe bal aan, Wiert maakte de schijnbeweging en Anes het doelpunt : 2 – 1. Kort daarop deed Anes er nog eentje bij, op aangeven van Lukas : 3 – 1, en broer Ismail liet zelfs de 4 – 1 liggen. Sphinx bleef echter niet bij de pakken zitten : eerst miste het nog de 3 – 2 na een vrije trap, maar toen het een penalty kreeg na een fout van Tahar, stond het toch 3 – 2. Ook Tahar moest even bekomen, want bij de penaltyfase kreeg hij een elleboog in het gezicht. Broer Ismail repliceerde vrijwel meteen aan de overkant met een fraai strak schot : 4 – 2. Sphinx drong aan, en kreeg nog een penalty na een aangeschoten bal. De penalty werd echter naast geschoten, en toen Sphinx dan toch nog wist te scoren, met een kopbal aan de verste paal (4 – 3), bleven er amper nog een paar minuten te spelen. Wiert kreeg zelfs nog een kans toen de Sphinx-keeper een terugspeelbal opraapte, maar onze striker ramde de bal over de lat. 4 – 3 dus, met een dikke merci aan onze youngsters Anes (2004) en Ismail (2006) die zeker hun mannetje stonden, en veel “drive” in de ploeg brachten.

Exstu speelde met : Chris – Wouter, Guy, Tahar en Koen – Sofiane, Peter, Lukas en Thiemo – Anes, Ismail, Jelle en Wiert (13).

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 14/05/2021

Gepost door op 14 May 2021 | Tagged als: Seizoen 2020-2021