Gepost door op 15 Dec 2017 | Tagged als: Seizoen 2017-2018

Exstu – Olympia Burst : afgelast wegens besneeuw terrein

VTB Laarne – Exstu : 08/12/2017

Gepost door op 08 Dec 2017 | Tagged als: Seizoen 2017-2018

VTB Laarne – Exstu : 3 -4 (Doelpunten : Wiert, Rupert, Lukas P. (2) Was: )

Vooraf genoeg spelers ter beschikking, uiteindelijk bij de aftrap 10 man !! Gelukkig stond de VTB eveneens met 10 man.

De wedstrijd startte schitterend met in de 2e minuut reeds een doelpunt. Slecht wegwerken bij VTB en een te ver uitgekomen keeper deden Wiert besluiten van ver aan te leggen. De bal verdween over iedereen net onder de lat, 1-0. Op dat moment kwam een 11e man de VTB vervolledigen. Vijf minuten later stonden de bordjes reeds gelijk. Bij een vrije trap nabij de cornervlag ging de bal over Chris in de verste benedenhoek, 1-1. Na een schaarse tegenaanval kon een VTB-er door de buitenspelval glippen en alleen op Chris afgaan. Terwijl iedereen stil stond en “buitenspel” riep mocht de aanvaller doodleuk doorgaan van de scheidsrechter. Gelukkig besloot hij zwak en Chris redde in hoekschop. Het verdere verloop van de eerste helft kan verder kort samengevat worden : dominant en goed voetbal van Exstu met minstens een 5-tal “gemaakte doelpunten” die echter vakkundig de nek werden omgewrongen. VTB kwam er gewoon niet aan te pas. De scheidsrechter verzuimde ook nog eens om minstens 1 strafschop te fluiten bij een aantal hands-gevallen. Onze T3 stond erbij en keek ernaar en kon net op tijd tegengehouden worden een Sa Pinto’otje uit te voeren. 1-1 dus aan de rust.

De tweede helft verliep de eerste 10 minuten op dezelfde manier, Exstu dominant en VTB onmondig. Na een tussenkomst achterin moest Guy echter met een scheut in de kuit het terrein verlaten. Exstu met 9 man dus op zoek naar de overwinning. Na het missen van enkele kansen, opnieuw, kreeg men bij Exstu het welgekende deksel op de neus. Bij een center vanop links kon een VTB’er er nog net zijn voet tegen plaatsen en de bal verdween met een lob over Chris in doel, 2-1. Dit onrecht bleek het signaal voor een ontketend Exstu. Na een mooi opgezette aanval kon Rupert langs de grond de keeper vloeren, 2-2. Een paar minuten later, na een aanval op rechts, was een VTB-er niet opgewassen tegen de snelheid van Lukas P. en voor een leeg doel kon hij, weliswaar via de paal, de bal hoog in doel jagen, 2-3 en eindelijk verdiend op voorsprong. De VTB kwam ook nog eens opzetten in de grote backlijn maar bij het afdrukken werd de bal ontzet met een sliding-tackle van Jelle in corner. Hierbij liep Jelle echter een kwetsuur op en ook hij moest het veld verlaten. Exstu met 8 man nog een kwartier verder. De scheidsrechter maakte zelfs de opmerking dat hij het nog nooit meegemaakt had dat een ploeg met 9 man de andere ploeg zo domineerde. Van een veldherschikking was geen sprake. Met enkel Wouter achteraan en elke andere speler in de aanval hield Exstu de VTB in verdediging. Dit resulteerde in een 4e doelpunt na een corner van Rupert die door Lukas P., met muts, werd ingekopt, 2-4. Twee minuten voor tijd mocht de VTB nog eens een aanval opzetten waarbij zij de bal via een laag afstandsschot nog in doel plaatsten, 3-4 en het einde van de wedstrijd.

Een knappe overwinning met mooi voetbal en doorzetting. Achteraf bleek de kwetsuur van Jelle ernstig, namelijk een breuk in de enkel. Een domper ! Sterkte en een spoedig herstel.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Tommy, Jelle, Wouter – Soufian, Rupert, Lode – Wiert, Lukas P.

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 01/12/2017

Gepost door op 01 Dec 2017 | Tagged als: Seizoen 2017-2018

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 8 – 2 (doelpunten: Dries, Guy 2, Jawad 2, Koen en Matthias 2 ; was: Lieven DM)

Eerder afgelast wegens onbespeelbaar terrein (sneeuw) op 01/12/2017. Herspeeld 23/03/2018.

Het was opnieuw krabben om aan 11 man te geraken voor de uitgestelde wedstrijd tegen de Safarkes. Peter (met Matthias en Wouter VDB) en Jawad (met Elyas) hielpen ons uit de nood. Maar wat Exstu miste aan kwantiteit, compenseerde het ruimschoots in kwaliteit : Jawad opende met een pegel (1 – 0), en dikte aan tot 2 – 0 op aangeven van Wouter VDB. Ei zo na lukte Jawad zelfs een hattrick, maar een 3e kans ging nipt naast. Het was Dries die in de kluts voor de 3 – 0 zorgde. De Safarkes voetbalden echter gretig mee, en lukten een beauty op een corner : de bal met de hak in 1 tijd in doel gedevieerd en 3 – 1. De Wachtebekenaren drongen verder aan, maar toen Koen op een tegenaanval werd getorpedeerd, mocht Guy vanop de stip de 4 – 1 maken. En na samenspel met Jawad mocht Matthias nog voor de rust zelfs voor de geruststellende 5 – 1 zorgen.

Ook na de rust gaven de Safarkes niet af, en ze kropen dichterbij op een vrije trap : over het muurtje, en Chris er onvoldoende bij : 5 – 2. Onze goalie had z’n werk, maar toen hij sneller op de bal was dan een doorgestoomde tegenspeler, koos deze laatste in een moment van verstandsverbijstering voor een sliding op Chris : krak, en een gebroken scheenbeen voor onze onfortuinlijke goalie, die nog maar de week ervoor een knie in z’n oogkas had gekregen… Uw verslaggever ging op zoek naar een brancard, broer Guy nam plaats onder de lat, maar zelfs met 10 tegen 11 nam Exstu nog sportief revanche met 3 extra treffers van Koen, Guy (2e penalty) en Matthias. Ondertussen was onze keeper zelfs proper gewassen en aangekleed !, en werd hij met een ziekenwagen afgevoerd naar het AZ Jan Palfijn, alwaar het verdict toch hard was : een breuk, een spil, en onbeschikbaarheid tot mogelijk zelfs Nieuwjaar 2019 ?

Exstu speelde met: Chris – Lieven DM, Guy, Dries en Elyas – Wouter VDB, Sofian, Peter en Jawad – Koen en Matthias