Maandelijks archief

Exstu – VTB Laarne : 27/01/2017

Gepost door op 27 Jan 2017 | Tagged als: Seizoen 2016-2017

Exstu – VTB Laarne: 1 – 0 (doelpunt: Sofian; was: Padu)

Guy bracht Justin mee om de verdediging te versterken, en Exstu koos opnieuw voor een 4 – 5 – 1 opstelling, met Padu diep in punt. Exstu startte enthousiast, zette druk, maar kreeg de bal niet meteen tussen de palen. Dit gold echter ook voor de tegenstander. Het was wachten op een vrije trap, op ? 30m voor doel, die zonder veel poespas onder de lat werd gepoeierd door Sofian, die (opnieuw) liet zien wie de enige échte “König der Distanzschüsse” is (1 – 0). De VTB probeerde terug te slaan, maar miste finesse voorin. Zelfs alleen voor Chris werd de bal hopeloos over gemikt. Aan de overkant werd Wouter nog eens afgeblokt, en legde Padu af voor Lieven, maar ook hij kon de VTB-keeper niet meer verschalken. Na de rust moest Chris bijna meteen goed in de voeten om z’n clean sheet te vrijwaren. De VTB bleef proberen, maar de beste kansen waren voor Exstu: aan de 2e paal kopte Padu een corner over, en na een mooie aanval (de mooiste ?) over veel stationnetjes, kwam Jelle voor de keeper, maar besloot nipt voorlangs. Eénmaal kwam de VTB toch dicht bij de gelijkmaker toen een “punter” voorlangs en over ging. In de slotfase voetbalde Exstu nog 2 prima kansen bij elkaar : Dries soleerde knap tot in de 16, maar mikte buiten het kader, en wat later speelde Dries Padu vrij voor doel, maar die miste z’n schot. Soit, 1 – 0 dus, en een glunderende keeper: de eerste maal dit seizoen de “0” gehouden !

Exstu speelde met : Chris – Roeland, Guy, Justin en Tommy (’35 Didier) – Lieven, Dries, Wouter, Sofian en Jelle – Padu

Sphinx Cinema – Exstu : 20/01/2017

Gepost door op 20 Jan 2017 | Tagged als: Seizoen 2016-2017

Sphinx Cinema – Exstu : 6 – 3 (Doelpunten : Sofian, Padu, Filip Was : Jan)

De redactie van de EXSTU GAZETTE zat een tijdje vastgevroren … maar met vertraging … het verslag in haiko-vorm:

Panenka sterft weer

EXSTU speelde 1e helft met : Chris, Roeland-Guy-Dries-Motty, Jan-Didier-Wouter-Jelle, Padu-Sofiane
EXSTU speelde 2e helft met : Chris, Didier-Guy-Dries-Motty, Jan-Rupert-Filip-Jelle, Padu-Sofiane

Safarkes Wachtebeke – Exstu : 06/01/2017

Gepost door op 06 Jan 2017 | Tagged als: Seizoen 2016-2017

Safarkes Wachtebeke – Exstu : 5 – 7 (doelpunten: Koen 3, Padu 2, Rupert en Wouter elk 1; was : Rupert ?)

Exstu kreeg dus nog 13 man bij elkaar, en deed daarmee beter dan z’n tegenstander. Roeland offerde zich – opnieuw – op om met de Safarkes mee te spelen, zodat er 11 tegen 11 gespeeld kon worden, en dan dienden de Safarkes nog een 13-jarige op te stellen ! Jan duffelde zich in op de reservebank, naast uw verslaggever, die ook de voordelen van de vrieskou inzag : z’n pen bleef gewoon vastgevroren aan z’n vingers 😊
Exstu begon aarzelend, en Stijn “Hoogenboom” zag al meteen een bal boven zich op de lat belanden. Na een 10-tal minuten kwam Exstu er door, en ook Dimitri mikte op de lat. Aan de overkant echter moest Stijn met een voetreflex de 1 – 0 verijdelen, en na een corner diende Tommy aan de 2e paal de bal van de lijn te ontzetten. Rupert mikte vervolgens voorlangs op aangeven van Sofian, Padu mikte een flankvoorzet van Didier op de keeper, en Tommy kopte de erop volgende corner over. Na nota bene fout inspelen van Roeland, kon Sofian Koen bereiken aan de 2e paal, en die kon in 2 tijden de 0 – 1 maken. Toen kreeg de scheids een telefoontje voor de keeper v/d Safarkes, en deze diende het terrein te verlaten. Z’n 13-jarige zoon nam z’n plaats in – de Safarkes speelden vanaf dan met twee 13-jarigen ! De jonge doelman moest al meteen incasseren toen Rupert Koen door de buitenspelval loodste, en deze de jonge snaak omspeelde : 0 – 2. De Safarkes konden evenwel tegenprikken, en Stijn werd vanop rechts tegenvoets genomen : 1 – 2. Naar het einde v/d eerste helft toe liep Exstu verder uit : met 3 door de buitenspelval, en Padu mocht scoren van Koen : 1 – 3. Toen de (prima spelende !) jonge keeper een schot van Koen pareerde tot in de voeten van Padu, stond het 1 – 4, en ten slotte maakte Rupert de 1 – 5. Tussendoor had Stijn nog maar eens moeten pareren met de voet.
Aan de rust moest Roeland ervandoor (late shift), Guy nam z’n plaats in onder de lat bij de Safarkes, dat nu z’n twee 13-jarigen in de spits uitspeelde. Jan kwam meespelen bij Exstu. De 1e kans was voor de Safarkes ; in een scrimmage ging de bal nipt naast. Koen kopte voorlangs, Sofian trapte over, maar de eerste treffer na de rust was voor de Safarkes : Exstu gaf te makkelijk de 2 – 5 weg. Wouter trapte na een corner de afvallende bal mooi overhoeks binnen en zorgde zo voor de 2 – 6. Maar even later liet Exstu zich door één v/d 13-jarigen rollen, en stond het 3 – 6. De Safarkes-keeper kwam terug z’n plaats innemen onder de lat, en Guy mocht gaan douchen. Koen rukte zich dan nog eens los van alles en iedereen, en zorgde voor de 3 – 7, maar de Safarkes profiteerden nog v/h gebrek aan samenspel bij Exstu om terug te komen tot 4 – 7, en zelfs 5 – 7. Een overwinning dus, maar 5 tegendoelpunten tegen een ploeg met twee 13-jarigen is nu ook geen prestatie om trots op te zijn … Soit, uw verslaggever kon zich gaan opwarmen met een Italian coffee en sandwichkes toe, vriendelijk aangeboden door de Safarkes.

Exstu speelde met : Stijn – Didier, Guy (’35 Jan), Dries en Tommy – Dimitri, Wouter, Rupert en Sofian – Koen en Padu.