Exstu – Gildeshotters : 26/02/2016

Gepost door op 26 Feb 2016 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

De Grote Avond – Exstu : 19/02/2016

Gepost door op 19 Feb 2016 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

De Grote Avond – Exstu : 3 – 12 (Doelpunten : Wiert 3, Thiemo 3, Lode 2, Gerard 1, Stijn 1, strafschop Chris H. 1, own-goal GA : 1)

Exstu kwam net met 11 aan de aftrap nadat Dries ziek moest afzeggen en Filip, Rupert en Stijn tegen de tweede helft arriveerden… Maar Wouter kwam terug na een lange blessure en het werd een blij weerzien… leuk als je in zo’n match je wederoptreden kan maken ! Al bij al een toch slap begin van Exstu die net zoals de Buffalo’s met knikkende knieën stond te verdedigen in de beginfase. De GA kreeg enkele goede kansen maar liet ze onbenut of we werden gered door de paal. We kwamen uiteindelijk toch op toeren en na 5′ kon Gerard een fout in de verdediging van de GA afstraffen ; hij stak mooi door naar Thiemo die kon afwerken in het leegstaande doel : 0 – 1. Het ging vlot over en weer nu, de GA sneed door onze verdediging, kwam alleen voor Chris, die stopte de bal buiten de backlijn met de hand. Iedereen dacht aan handspel maar een pientere GA’er verschalkte Chris met een fraaie boogbal en de bal verdween in doel. De arbiter zag het handspel “door de vingers” en de bordjes stonden alweer gelijk : 1 – 1. Bij een zoveelste corner van Exstu zwiepte Wiert de bal mooi scherp voor doel en de bal verdween in doel via hun eigen verdediger : 1 – 2. Onmiddellijk daarna moest Chris goed pareren na een blunder in de verdediging. Ook Wiert kon nog eens alleen op de keeper af, na een mooie doorsteekpass van Gerard, maar de keeper redde knap met de voet. Na een snel genomen vrijschop van de GA kwamen we ook goed weg, want de lob over Chris spatte uiteen op de paal. In de daarop volgende aanval liep Gerard mooi zijn lijntje af, haalde de achterlijn, legde terug naar de mee gevolgde Lode die met een gekruist schot kon scoren : 1 – 3. Vlak na die goal pakte Gerard uit met een knappe actie : op een voorzet nam hij de bal, met de rug naar doel, mooi aan, draaide zich en zonder de bal te doen stuiten scoorde hij de 1 – 4. Mooie goal en perfect in de afwerking. Toch was het opletten want de GA gaf zich niet zomaar gewonnen : bij een volgende aanval kregen ze een vrije kopkans op amper 2 meter van het doel, maar de bal miste volledig zijn richting en verdween naast doel. Rust, ondertussen waren Stijn, Rupert en Filip toegekomen en klaar om in te vallen…

De tweede helft begon met een doelpoging van de GA, maar de bal scheerde terug de paal… Exstu is toch al een paar keer goed weg gekomen op zulke fases. Maar we lieten niet betijen en Wiert begon vanop rechts aan een solo-actie en met een strak gekruist schot scoorde hij de 1 – 5 onder de keeper in de verste hoek. De GA was nu toch van slag en ook Lode kon zijn lijn aflopen op rechts en met een mooie voorzet bereikte hij Wiert aan de verste paal die fraai binnen tikte in de korte hoek : 1 – 6. Exstu kwam nu helemaal onder stoom en Filip kon met een fraaie doorsteekpass Stijn alleen op de keeper af sturen. Stijn twijfelde niet en kon mooi afwerken rechts van de keeper in de hoek : 1 – 7. Toch kwam de GA regelmatig gevaarlijk opzetten en bij een van die aanvallen draaide de voorspeler mooi om zijn as en scoorde de 2 – 7. Een copie-goal van Stijn scoorde Thiemo na terug een doorsteekpass van Filip : 2 – 8. Na een penalty-fout op Gerard riep iedereen naar Chris om de penalty om te zetten. Hij zette die feilloos om : 2 – 9, ook al moet gezegd dat de keeper van de tegenstander een toch wel heeeeel rare karpersprong uit zijn mouw schudde. Maar de GA bleef goed mee voetballen en op een uitgespeelde kans scoorden ze de 3 – 9. Maar Exstu bleef goed druk zetten en de verdediging van de GA stond regelmatig te wankelen. Na een zoveelste blunder kon Gerard mooi terug leggen in het hart van de defensie en de cadeau werd in dank aangenomen door Wiert : 3 – 10. De dubbele cijfers waren een feit en nog had Exstu er niet genoeg van… Na een zoveelste blunder in hun defensie scoorde Thiemo de 3 – 11. De laatste aanval kwam er via Filip, die Lode alleen wegstuurde op de keeper. Lode miste niet en maakte de laatste van de avond : 3 – 12. Gelukkig want mijn blad was volleeeeeeeedig vol geschreven. De arbiter van de GA vond het ook voldoende en bevrijdde met het eindsignaal zijn ploeg uit hun lijden. Wat een match !!!!

Exstu speelde met : Chris – Guy, Tommy ( 35 ‘Stijn ), Wouter ( 35’ Filip ), Roeland – Lode, Lieven, Gerard, Dimitri ( 35 ‘ Rupert ) – Wiert en Thiemo.

Exstu – KWB Wondelgem : 12/02/2016

Gepost door op 12 Feb 2016 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

Afgelast wegens te weinig spelers bij beide ploegen.

Kris wist een minivoetbalwedstrijd te organiseren in de sporthal van Ertvelde ter vervanging.
Waren aanwezig : Rupert, Dries met zoon en diens kameraad, Tommy en zoon, Lieven DC met Christophe van Ekkergem, Chris H

Vet. Borsbeke – Exstu : 05/02/2016

Gepost door op 05 Feb 2016 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

Vet.Borsbeke – Exstu : 3 – 0 (Was : Tommy)

Iedereen was het eens ; we kregen een lesje in efficiëntie en we maakten zelf de kansen niet af. Vaak is het zo dat je dan puntenloos achter blijft… Borsbeke kwam maar met 10 man aan de aftrap. Gerrard in de eerste helft en Guy in de tweede helft waren bereid om hen te vervolledigen zodat we 11 tegen 11 konden starten.

Exstu begon goed aan de wedstrijd en kon in de eerste 5 minuten drie maal dreigen. De mooiste kans was voor Koen die na een doorsteekpas van Filip alleen op de keeper afging, maar zijn schot naar de verste hoek werd nog door de keeper met de vingertoppen uit doel geranseld… Ook Filip kon middendoor alleen op de keeper af, maar ook zijn schot werd uit doel geweerd door de keeper. Het werd al duidelijk dat we het moeilijk gingen hebben om te scoren en bovendien stond er een sterke keeper onder de lat bij de tegenstander… Borsbeke kwam ook dreigend opzetten vanop links, maar het schot werd door Chris mooi gepareerd met de voet. Borsbeke kwam meer en meer in de match en een schot vanuit de tweede lijn scheerde de deklat. De druk van de tegenstander werd hoog en een goal zat er aan te komen : een BB’er zette door op links en vanuit een scherpe hoek werd Chris in de korte hoek gevloerd : 1 – 0. Exstu reageerde en kreeg twee opeenvolgende goede kansen, maar telkens stond de keeper paraat. Toen een BB’er na een solo op links de achterlijn haalde, kon hij voorzetten naar de vrijstaande man in het centrum. Die aarzelde niet en kon krachtig binnen koppen : 2 – 0 en rust.

In de tweede helft was Guy bereid om Gerrard af te lossen bij de tegenstander. Tommy speelde toen laatste man en Gerrard werd uitgespeeld als offensieve links back. Exstu wou iets doen aan zijn achterstand en begon goed aan de tweede helft met zelfs enkele kansjes. De keeper bracht alweer redding op een mooie poging van Wiert. Zijn grondscherend schot werd uit doel geranseld door de keeper en in de rebound schoot Rupert de herkansing over doel. Het werd duidelijk dat het niet voor deze avond ging zijn… BB kon ook regelmatig dreigen op de counter en uit een zoveelste hoekschop kon een BB’er vanop de grote backlijn krachtig binnen koppen in de linkerhoek : 3 – 0. Exstu ging volop voor de eerredder die we wel verdienden ! Gerrard zette door op rechts, zag de vrijstaande Filip staan die met een tipper de keeper probeerde te verschalken. Maar hij schudde een karpersprong uit zijn mouwen en weg kans… Ook BB kwam geregeld gevaarlijk opzetten en bij een schot vanuit de tweede lijn moest Chris de bal alert over de deklat tippen. Exstu ging nu met de moed der wanhoop aanvallen en creeërde nog enkele mooie kansen. Onder andere via Wiert die zijn mooi schot over doel zag vliegen. Onder impuls van Filip, die nog eens solo op wandel ging door de verdediging, kwam Wiert in een goede schietpositie. Zijn grondscherend schot werd alweer door die dekselse keeper uit zijn doel geranseld…pfff ” Hij mag er niet in ” werd op de bank geroepen… Exstu verdiende echt meer maar werd genekt door een uitgekookt Borsbeke en een keeper die autoritair was vrijdagavond… Na tweede klinkende zeges weten we alweer wat verliezen is. ” Terug met twee de voetjes op de grond ” zei Rupert na de match, da’s duidelijk. Jammer maar nu vrijdag beter tegen ook een te duchten tegenstander !

Exstu speelde met : Chris – Guy ( 35 ‘ Gerrard ), Dries, Roeland, Tommy – Filip, Rupert, Dimitri, Koen DB – Wiert en Thiemo
Gerrard speelde de eerste helft bij de tegenstander en Guy in de tweede helft.