November 2015

Maandelijks archief

Exstu – Sphinx Cinema : 27/11/2015

Gepost door op 27 Nov 2015 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

Exstu – Sphinx Cinema : 4 – 2 (Doelpunten : Rupert, Wiert, Wouter, Thiemo Was : Filip)

Exstu begon goed aan de wedstrijd en zette goed druk naar voren met verzorgd voetbal. Na 5′ was er een misverstand tussen de keeper van de Sphinx en zijn verdediger. De bal werd slecht en te centraal weggespeeld recht in de voeten van Rupert die niet twijfelde en mooi afwerkte in het lege doel : 1 -0. Toen Lukas zijn turbo nog eens aanschoot en hij doorzette op de linkerflank stuurde hij een gemeten voorzet richting Wiert die mooi afwerkte voor de keeper : 2 – 0. Na een voorzet van Stijn werd de bal rechtstreeks op de slof genomen, maar de keeper van de Sphinx redde in extremis nog. Maar de bal werd niet goed ontzet en Wouter kon de keeper tegenvoets te grazen nemen : 3 – 0. Het gaat snel nu voor Exstu met mooi voetbal en de Sphinx moeten nu echt het spel ondergaan… Op één enkele poging van de Sphinx na, die overigens nog niet binnen het doelkader was, kwamen ze verder tot geen doelgevaar. Na een tweede mistasten van hun keeper onder druk van Lukas, werd de bal terug slecht ontzet in de voeten van Thiemo die vanop 25 m kon scoren : 4 -0. Rust.

Na de rust en de vele wissels en positieveranderingen kregen we een totaal ander spelbeeld. De Sphinx begonnen beter te combineren en Exstu werd weggedrukt op zijn eigen helft. De eerste waarschuwing kwam er na door een schot vanuit de tweede lijn, maar de bal ging net over doel… Bij een vrijschop van de Sphinx net buiten de grote backlijn verdween de afgeweken bal in de rechtse hoek en het stond pardoes 4 – 1 . Exstu kwam nog één keer gevaarlijk opzetten met een voorzet van Lukas vanop rechts naar het midden van het doel, maar Lieven zijn gekruist schot ging net naast de verste paal. De Sphinx kwam nu terug opzetten en bij een mooi schot vanuit de tweede lijn verdween de bal in de rechterwinkelhaak : 4 – 2. Zo was het toch nog efkes bibberen maar Exstu hield goed stand en kon met de overwinning richting huis. Wel twee minpunten : Rupert en Didier vielen uit met een spierblessure en zullen wss geruime tijd buiten strijd zijn… de volgende in het rijtje gekwetsten Wenkbrauw ophalen…

Exstu speelde met : Chris – Guy ( 35′ Tom ) , Didier, Roeland ( 35′ Tommy ), Gerard – Stijn, Rupert ( 10′ Wouter ), Lieven DC, Lukas – Wiert en Thiemo

KWB Laarne – Exstu : 21/11/2015

Gepost door op 21 Nov 2015 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

Afgelast wegens terreurdreiging 🙂

KWB Wondelgem – Exstu : 13/11/2015

Gepost door op 13 Nov 2015 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

KWB Wondelgem – Exstu : 0 – 2 (Doelpunten : Wiert, Koen DB Was : Lieven DC)

Het was een gure wind die ons de eerste keer van het seizoen deed bibberen op de bank… zelfs Alex en Filip kwamen supporteren ! Alex geniet van zijn Exstu-pensioen en Filip is nog herstellende van de complexe sleutelbeenbreuk. Op de koop toe moesten we ook nog eens een halfuur later beginnen aan de match omwille van de Ghent Ladies – training. Uiteindelijk waren we met 12 aan de aftrap. Onze dertiende man ( kameraad van Tommy ) stond met zijn fiets op het verkeerde plein aan de andere kant van Gent ( is dit representatief voor hun interventie’s 😉 ? ). Hij kon wel aansluiten voor de tweede helft. De wedstrijd werd direct in handen genomen door Exstu en het eerste gevaar kwam dan ook via Koen DB, die op een doorsteekpas van Roeland voorlangs besloot, schuin over doel. Toen Didier met een doorsteekpass Wiert alleen voor doel zette, tipte Wiert de bal voorbij de keeper maar net niet hard genoeg want de bal werd nog vlak voor de doellijn weggeveegd. Toen Didier met een lage strakke hoekschop Wiert kon bereiken aan de eerste paal kon Wiert hem mooi in doel deviëren : 0 – 1. Ook Stijn stak Wiert nog eens in het gaatje maar de kans werd gepareerd door de keeper. Op een doorsteekpas van Wiert kwam Koen DB alleen voor de keeper , maar zijn hard laag schot in de korte hoek werd mooi gepareerd door de keeper. Exstu nam nu de match in handen, maar onverwachts kregen we, na een lichte duwfout van Lieven DM, een penalty tegen. Maar gerechtigheid geschiedde en de kans ging 2 meter boven doel ! Op een zoveelste aanval van Exstu verstuurde Stijn een voorzet vanop rechts naar de verste paal waar Wiert zijn schot op doel opnieuw gered zag door de keeper. Rust met een 0 – 1 voorsprong en goed voetbal…

In het begin van de tweede helft gebeurde er lange tijd niets : veel middenveldvoetbal met heel wat gebikkel rond de middencirkel zonder echt doelgevaar. Maar Exstu besefte dat een 1 – 0 voorsprong krap is en begon opnieuw met de aanval. Op een voorzet van Wiert probeerde Koen met een hard schot over de keeper, maar de keeper pakt knap. Ook de KWB werd nu wakker en Chris moest goed plat op een hard grondscherend schot. Knappe redding. De KWB begon er nu meer en meer in te geloven en op een scrimmage voor doel moest Chris redding brengen op een schot. Bij de tweede poging ging het schot voorlangs en gevaar geweken, oef. Toen was de maat vol voor Koen DB die doorzette op het middenveld en alleen op de keeper afging. Hij besloot mooi links van de keeper en het stond 0 – 2. Goed voor ons want één doelpuntje voorsprong was wat nipt. Nu zakte de moed van de KWB in hun schoenen en nam Exstu de match in handen. Een goed hard schot vanop rechts van Lieven DC ging nipt naast de verste paal. Eenmaal kwam de KWB nog opzetten met een schot richting doel, maar Chris zag er weinig gevaar in en liet lopen naast de verste paal… Einde en een verdiende overwinning van Exstu.

Na de match konden we nog dankzij Caroline frietjes met allerlei sausjes eten , waarvoor veeeeeeeele dank.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Lieven DM ( 35′ Lieven DC ), Roeland, Tommy – Stijn, Lukas, Thiemo ( Marc ), Didier – Wiert en Koen DB

Exstu – Klein Verschil : 06/11/2015

Gepost door op 06 Nov 2015 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

Exstu – Klein Verschil : 3 – 8 (Doelpunten : Thiemo 2, Lukas Was : Thiemo)

Nu vrijdag mochten we een nieuwe speler verwelkomen : Fries ( kameraad van Thiemo ).

Ik weet echt niet goed hoe hier aan te beginnen, maar het was vrijdag een complete off-day. We werden met een serieuze pandoering naar huis gestuurd door een ploeg die, met weliswaar veel jongeren, overal twee stappen eerder op de bal was dan ons. De uitslag was wel wat overdreven want er zaten toch een paar lucky-goals aan hun zijde bij. Maar soit, volgende week beter ! Exstu begon goed aan de match met een eerste schot op doel van Lieven DC op een afvallende bal na een vrijschop, maar de bal ging naast. Na een mistasten in onze verdediging maakte de tegenstander een mooie pirouette rond onze verdedigers en kon mooi besluiten op doel : 0 – 1. Aan de overkant werd er van onze kant goed druk gezet en Thiemo kon daardoor met een hard schot de bordjes terug op gelijke hoogte hangen : 1 – 1. Exstu leek nu de match in handen te nemen want op een doorsteekpas van Wiert op links, kon Thiemo zijn tweede treffer scoren met een laag hard schot in de verste hoek : 2 – 1. Toen dachten we nog verder uit te lopen toen Lukas een voorzet vanop rechts van Dimitri rechtstreeks op zijn slof nam, maar de bal scheerde de deklat over doel… Het KV kwam ook nog eens gevaarlijk opzetten en Danny moest gevat plat op een hard schot naar de rechtse hoek, mooie redding. Het ging nu snel over en weer, ook Wiert kreeg zijn kans vanop rechts, maar zijn scherp schot naar doel werd door de keeper in hoekschop gepareerd. Op een vrijschop van het KV, net buiten de grote backlijn, week de bal af en kon Danny nog net redding brengen met een ultieme karpersprong…Rust

Na de rust werden we door het KV onmiddellijk verrast door een blitsoffensief en stonden we op twee minuten tijd 2 – 3 achter ! Toen ging het van kwaad naar erger en kon Exstu geen vuist meer maken : op een volgende aanval van het KV werd de verdediging uit verband gespeeld en stond het warempel 2 – 4. Op een voorzet van Dimitri vanop links kon Lukas de aansluitingstreffer scoren : 3 – 4. Maar lang duurde dit niet en het KV nam nu volledig de match in handen. De meest ongelooflijke lucky – goal kwam er nadat een schot ter hoogte van onze hoekschopvlag binnen viel in de verste hoek : 3 – 5. Nadien kregen we nog één grote kans met Lukas die de bal niet onder controle kreeg alleen voor de keeper en over besloot. Maar de kelk was nog niet volledig leeg voor Exstu, want er volgden nog drie tegengoals en zo konden we met een 3 – 8 nederlaag afdruipen… Op naar beter nu vrijdag a.s. !!!

Exstu speelde met : Danny – Guy, Didier ( 35 ‘ Lieven DM ), Geert DN, Roeland – Lieven DC, Fries, Lukas, Dimitri – Wiert en Thiemo