Borussia Maldegem – Exstu : 4 – 3 (Doelpunten : Marius 1, Wiert 2 Was : ?)

We trokken op een zonovergoten herfstnamiddag met slechts 7 spelers richting Maldegem om één van onze moeilijkste tegenstanders te bekampen. Gelukkig waren de Borussen met genoeg en waren ze bereid om drie spelers af te staan. Het waren drie Polen die nog maar recent bij hen zijn komen voetballen. Bovendien konden ze aardig op een balletje shotten : ” Ze hebben nog nooit zo goed gespeeld bij ons…” hoorden we aan Maldegemse kant. Zo begonnen we met 10 tegen 11 Borussen. In het begin van de match had Maldegem een licht overwicht en moest Chris goed plat op een laag grondscherend schot in de korte hoek. Toch moest Chris zich gewonnen geven halverwege de eerste helft op een schot vanuit de tweede lijn. De bal verdween in de rechterhoek net naast de paal in doel en het stond 1 – 0 voor Borussia. We werden nu volledig op onze helft teruggedrukt maar de vele hoekschoppen leverden niet echt doelgevaar op. Enkel op schoten vanuit de tweede lijn konden ze ons doel bedreigen, maar Chris en het doelkader hielden ons in de match. Op een zoveelste hoekschop van Borussia verdween de gevaarlijke kopbal maar nipt buiten aan de verste paal. De onvermijdelijke tweede goal viel dan ook na een strakke inspeelbal in de grote rechthoek. De bal week af en werd door iedereen gemist; behalve een Borus die droog binnen knalde naast onze verbouwereerde Chris. Nu was het alle hens aan dek en Maldegem trof voor de derde keer het doelkader terug op een gevaarlijk schot vanuit de tweede lijn. Toch scoorden we onverhoopt de aansluitingstreffer en ze was van Poolse makelij : Wiert lanceerde Christiaan op rechts, die op zijn beurt de lijntjes afging en dan strak voorzette naar Marius die voor het doel opdook en de bal mooi onder de keeper stak : 2 – 1 ! Dat gaf onze spelers en supporters ( die verbaal wakker werden ) terug moed. De Borussen waren nu volledig van slag ( of zaten ze nog op de draaimolen van de kermis 😉 ) en plots begonnen we mee te voetballen. Wiert scoorde kort na de aansluitingstreffer ook de gelijkmaker met een mooie plaatsbal in de korte linkse hoek : 2 – 2 en daar waren de Borussen toch niet goed van. Het werd nog ongelooflijker voor ons toen Wiert de 2 – 3 kon scoren via een binnentikker… Met een voorsprong konden we dan ook de rust ingaan, wat vitamientjes innemen en proberen in de tweede helft onze voorsprong vasthouden…

Onverhoopt startten we de tweede helft met een voorsprong. In het begin van de tweede helft was er weinig dreiging vanuit de Borussen : veel steriele druk en een aantal wanhoopspogingen vanuit de tweede lijn kon onze verdediging en Chris niet verontrusten. En het werd nog hoopvoller toen onverwachts Filip ook nog opdook na 10 ‘ in de tweede helft. Nu konden we met 11 tegen 11 onze voorsprong verdedigen. In de loop van de tweede helft begon de vermoeidheid bij ons door te wegen en Maldegem kwam sterk opzetten. Bij een zoveelste schot vanuit de tweede lijn troffen de Borussen voor de zesde ! maal het doelkader, dit keer de linkerpaal. De Borussen morsten nu met de kansen. Sporadisch kwamen we nog eens over de middenlijn en toen we een vrijschop kregen links van het doel net buiten de grote rechthoek, krulde Wiert hem mooi naar de verste winkelhaak. Maar de keeper van de tegenstander pareerde de bal met een karpersprong uit zijn doel in hoekschop. De Borussen moesten nu komen en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven : een schot in het pak verdween naast Chris in de korte hoek in doel : 3 – 3. Nog 10 minuten…Pfff nagelbijten… Maldegem drukte nu door en de vierde goal viel voor ons aan de verkeerde kant na een schot vanop 25 meter. Via de deklat verdween de bal in doel en stond het 4 – 3. Voor één keer was het doelkader hen goedgezind… Maldegem controleerde nu de match en wij waren niet meer in staat om een vuist te maken. Maar Exstu heeft zich getoond en de Borussen toch doen bibberen ! Maar uiteindelijk was de zege voor de Borussen, op basis van het veldoverwicht en de doelkansen, toch verdiend. Dat kunnen we toegeven na een sterke partij van Exstu. Proficiat mannen !

Exstu speelde met Chris, Lieven DM – Roeland – Dries – Dario, Koen DB – Lieven DC – Wiert, Marius, Christiaan + 45 ‘ : Filip